Які медичні послуги слід включати до програм медичного страхування

Які медичні послуги слід включати до програм медичного страхування

Добровільне медичне страхування (ДМС) в Україні набирає суттєвих обертів. Це зумовлено і прогресивними світовими тенденціями, що впроваджуються іноземними компаніями – роботодавцями, і здорожченням медичних послуг та медикаментів, і появою сучасних медичних закладів. Інтерес також підігрівається дискусіями щодо введення платної та страхової медицини.

Медичне страхування стає все більш популярним мотиваційним пакетом для працівників і це зумовлено його суттєвими перевагами:

По –перше, медичне страхування забезпечує фінансовий захист застрахованих осіб у випадку непередбачуваної хвороби. Як відомо, хворіти сьогодні задоволення з недешевих. Добре, якщо це застуда чи нежить, тоді вартість медикаментів буде не дуже значущою – хтось вкладеться в 500 грн, а хтось в 100 грн., а можна також скористатися народними методами лікування – це буде ще дешевше. Але якщо ж вже трапилась білш серйозна хвороба, яка потребує тривалого медикаментозного, стаціонарного лікування, то вказані суми можна множити в 5, а то й в 10 разів.

По-друге, застрахована особа завжди знає до кого звернутися, якщо виникли проблеми зі здоровям. Дуже часто люди не звертаються зі скаргами до лікарів тому, що просто не знають до кого піти. Який профільний спеціаліст займається такого роду скаргами, де він приймає, в який час, чи потрібно стояти в черзі, і знов ж таки скільки це коштує? Якщо ж у вас вже є договір стразування, то ви в будь-який час доби можете проконсультуватися в контакт-центрі компанії, яка організує для вас надання медичної допомоги і, навіть прото порадить, що кращє робити, оскільки має в штаті кваліфікованих лікарів.

Третя перевага – це обсяг послуг. Досить часто до нас звертаються з запитами щодо того, який перелік медичних послуг обрати. Договір добровільного медичного страхування – як конструктор: ви можете самостійно обирати опції, які в нього включати. Для початку ми рекомендуємо визначити який рівень потреб ви бажаєте задовільнити.

Четверта перевага – рівень обслуговування. Страхова компанія зацікавлена в тому, щоб її застраховані були задоволені і робить все можливе, щоб забезпечити максимальну зручність і якість обслуговування. З цією метою в медичних закладах призначаються лікарі-координатори, для застрахованих осіб призначаються окремі години прийому, забезпечується інформаційний супровід пацієнта, тощо.

Звідси випливає і п’ята перевага - якісне лікування, яке дозволить скоротити термін перебування на лікарняному. Ця перевага важлива як для самої застрахованої особи так і для роботодавця.

Перелік переваг медичного страхування можна продовжуваи і далі, хоча його переваги є обєктивними і зрозумілими, проте досить часто виникають практичні питання, які впливають як на рівень захисту так і на вартість страхування. Найчастіше з таких питань: які медичні послуги слід включати в договір страхування?

Звичайно перелік послуг залежить від багатьох факторів: віку осіб, характеру діяльності, регіону та інш. В загальному всі медичні пакети можна представити у вигляді піраміди, де в основі лежать базові – мінімально необхідні послуги, а на горі потрібні та корисні додаткові послуги:

[caption id="attachment_5979" align="alignnone" width="540"]Які медичні послуги слід включати до програм медичного страхування. Які медичні послуги слід включати до програм медичного страхування.[/caption]

Швидка допомога та екстрений стаціонар складають базу медичного захисту. Такі опції допоможуть у випадку раптового захворювання,травми, невідкладного стану. Страхова компанія оплатить виклик швидкої допомоги, оплату медикаментів та перебування у стаціонарі, діагностику, консультації лікарів та інші необхідні лікувальні заходи. Базові опції є відносно недорогими, проте ефективними у випадку екстрених ситуацій.

Плановий стаціонар – корисна опція, яка дозволяє проходити стаціонарне лікування ряду захворювань, навіть при відсутності їх загострення.

Поліклінічно-амбулаторне обслуговування – послуга, яка найбільш часто використовується, передбачає оплату всіх звернень та, в більшості випадків, медикаментів, які призначаються при захворюваннях, що не потребують госпіталізації.

Стоматологія – екстренна та планова. Страхова компанія оплачує стоматологічні послуги в передбаченому договором обсязі. Сюди може включатися як постановка пломб так і протезування.

Профогляд – дуже корисна послуга, особливо для тих, хто вважає себе здоровим. Загальний моніторинг організму, проведений раз на рік в межах цієї програми, підтвердить стан вашого здоров’я та допоможе уникнути проблем з ним у майбутньому. В цю опцію зазвичай відносять огляд профільних спеціалістів, основні аналізи, кардіограму, УЗД, флюраграфію та інш.

Вакцинація проти грипу – поширена опція. За бажанням застрахованої особи один раз на рік проводиться щеплення.

Інші бонусні програми – програми, які можна обирати як додаткові послуги до договору страхування. Вони можуть містить: масаж, вітамінізацію, профілактичні заходи, оплату спортивного залу чи басейну та багато іншого.

Окремо слід виділити програми медичного страхування, які включають допомогу по вагітності та пологам. Стразове покриття включає комплекс всіх необхідних досліджень та консультацій протягом періоду вагітності, оплату пологів, перебування в стаціонарі та медикаментозне забезпечення в цей важливий для жінок період. А для малечі, пропонується захист з перших днів життя у формі дитячих програм. Щеплення, аналізи та, кваліфіковані медичні послуги на базі спеціалізованих медичних установ, забезпечать основу для міцного здоров’я підростаючого покоління та спокій для батьків.

Отже, ви завжди зможете знайти необхідну підтримку та надійний захист в широкому арсеналі продуктів страхової медицини, а кваліфіковані спеціалісти – брокери, допоможуть вам підібрати саме таку програму, яка найкраще відповідатиме вашим вимогам.

Поліс24