Українські поліси "Зелена карта" почали діяти і на території Азербайджану

Українські поліси "Зелена карта" почали діяти і на території Азербайджану

Українські поліси "Зелена карта", починаючи з 1 січня 2016 року, почнуть також діяти і на території АзербайджануУкраїнські поліси "Зелена карта", починаючи з 1 січня 2016 року, почнуть також діяти і на території Азербайджану, повідомили в Моторному (транспортному) страховому бюро України.

Покриття на Азербайджан буде включено не тільки в поліси, що діють на території всіх країн системи "Зелена карта", але і поширюються на три країни - Росію, Білорусь і Молдову.

З січня автовласники зможуть придбати зелену карту, дійсну у всіх країнах системи Green Card, включаючи Азербайджан, або працюючу тільки в чотирьох країнах (Росія, Білорусь, Молдова та Азербайджан).

Як заявили в МТСБУ, включення Азербайджану на вартість зеленої карти не вплине.

Починаючи з 1 січня 2016 року, в обігу будуть перебувати як нові "Зелені карти", так і "Зелені карти" старого зразка (без покриття на Азербайджан).

Азербайджан приєднується до системи "Зелена карта" з січня 2016 року - Бюро з обов'язкових видів страхування Азербайджану (ISB) представило в Рада бюро міжнародної системи Green Card програму перестрахувальних договорів та банківську гарантію на суму 5 млн. Євро.

ISB спільно з Мінфіном виконали великий обсяг роботи, вивчили особливості системи, принципи її роботи, вимоги для підключення до системи і виконали їх, заявив виконавчий директор Бюро Ельхан Гулієв.

Азербайджан повинен був до 1 листопада 2015 виконати вимоги Ради Бюро Green Card по відповідному фінансовому забезпеченню. Крім того, потрібно було укласти двосторонні договори як мінімум з 75% країн-учасниць системи Green Card, що азербайджанські колеги і зробили.

Джерело: Інтерфакс Україна