ЯК ПРИБОРКАТИ БІЛЬ У СПИНІ ПРИ СИДЯЧІЙ РОБОТІ

ЯК ПРИБОРКАТИ БІЛЬ У СПИНІ ПРИ СИДЯЧІЙ РОБОТІ

Щоденна робота за комп’ютером призводить до виникнення болю в спині який пов’язаний саме із перенапруженням і недостатнім розслабленням м’язів спини. Дискомфорт або болючі відчуття можуть виникати у зоні попереку, грудному відділі та у шиї, біль може поширюватися у ділянку між ребрами, людина може відчувати поколювання у ділянці серця. 

Причиною є те, що м’язи нашої спини під час сидіння перебувають в одному положенні тривалий час, адже часто ми сидимо неправильно, хоча нам здається, що досить зручно.

Тож, як забезпечити здоров’я своїй спині, спитаєте ви?

  • Правильне облаштування робочого місця - стіл і стілець мають бути правильної висоти відповідно до росту людини. Стілець для робочого стола повинен бути стійким. Монітор має бути розташований просто перед очима, а не збоку.
  • Правильна постава - сидіти потрібно так, щоб зберігалися фізіологічні вигини хребта: спина рівна і впирається в крісло. Ноги повинні рівно стояти на підлозі, підгинати їх під себе чи класти нога на ногу  під час сидіння не можна. 
  • Не працюйте вдома на ліжку або на дивані.  
  • Рідше користуйтесь телефонами та планшетами, так ви зменшите навантаження на шию.
  • Щогодини потрібно робити перерву на 5–10 хвилин. Важливо встати з-за робочого місця, порухатися, пройтися та змінити положення тіла.
  • Робіть короткі розминки для покращення кровообігу у м’язах кожні 2 години роботи у сидячому положенні.  Не варто забувати й про регулярну фізичну активність.

Коли біль у спині виникає щодня – варто звернутися до лікаря.