МОЗ опублікувало перелік медикаментів, що підпадають під програму "Доступні ліки"

МОЗ опублікувало перелік медикаментів, що підпадають під програму "Доступні ліки"

МОЗ опублікувало перелік медикаментів, що підпадають під програму "Доступні ліки"Міністерство охоррони здоров'я опублікувало перелік медичних засобів, які підпадають під програму "Доступні ліки". Така програма передбачає безоплатне надання ліків, що були призначені лікарем особам, що страждають на серцево-судинні захворювання, діабет ІІ типу та бронхіальну астму.

Як відомо, в Україні ці захворювання спричиняють високий показник смертності, в комплексі з  онкологією та алергічними реакціями, що викликають набряк легень, такі хвороби стають причиною 86% смертей, а кількість серцево-судинних захворювань за останні 25 років збільшилася на 60%. Така статистика є загрозливою та вимагає активного втручання як з боку держави. Безоплатні медикаменти, які хворі зможуть отримати, полегшать процес лікування та зменшать його вартість, в першу чергу для мало захищених верств населення.

Щоб вберегтися від таких страшних недуг, медики радять дотримуватись здорового способу життя, облишити шкідливі звички, слідкувати за правильним харчуванням та режимом сна, частіше бувати на свіжому повітрі, достатньо рухатись та мати позитивний настрій. Важливо також як мінімум раз на рік проходити загальний медичний огляд, який дозволить виявити проблеми на початкових етапах, а також своєчасно звертатися за медичною допомогою, якщо є скарги.

Страховики ж радять забезпечити захист свого здоровья з допомогою таких полісів, як поліс медичного страхування, страхування на випадок критичних захворювань та страхування від нещасних випадків

Перший вид страхування - медичне, дозволить отримати якісне лікування, оплату медикаментів та контроль за якістю медичних послуг з боку страхової компанії. При страхуванні на випадок критичних захворювань, можна обрати від яких саме захворювань працюватиме захист. Сюди можна віднести інфаркт, інсульт, онкологію, діабет, тощо. У випадку, якщо протягом дії договору будуть виявлені такі хвороби, застрахована особа отримає відшкодування та зможе якісно пролікуватися.