Українцям стали видавати більше польських віз

Українцям стали видавати більше польських віз

Українцям стали видавати більше польських візЗа даними, наведеними польськими дипломатичними службами спостерігається значна тенденція зростання кількості виданих віз українцям консульськими установами Республіки Польща. Так, за 6 місяців 2016 року було видано 565 тис. віз, що на 23% більше, ніж за такий же період 2015 року (433 тис.) і на 30% скоротилася кількість відмов.

Візи, що видаються відрізняються за категоріями. Найбільша кількість припадає на категорію довгострокових шенгенських віз терміном до 5 років, їхня кількість перевищила минулорічну на 55%. Зросла і кількість виданих національних віз – майже на 20%. 

Серед польських консульських установ на території України є і «лідери». Перші місця за кількістю виданих віз обіймають Львівське Генеральне консульство, яке видало 43% від всіх віз, а це понад 243 тисячі, та консульство в м. Луцьк, що надало більше 125 тисяч віз українцям (це 22,2% від загальної кількості за 2016 рік). Свій рейтинг є і серед консульств, які найчастіше відмовляють. В цьому рейтингу лідерами є Одеса і Вінниця, відмови яких склали 7,7% та 6,8% від загальної кількості відмов відповідно.

Як бачимо, цього року наші західні сусіди більш лояльно підійшли до питання допуску через свій кордон українців і були «щедрими» на візи, хоча перелік документів, необхідних для отримання візи лишається і надалі широким. Так для отримання всіх типів віз, в обов’язковому порядку слід мати документи, що підтверджують ціль поїздки, докази наявності достатньої кількості грошових коштів в формі довідки з банку, виписки з рахунку, довідки з місця роботи / навчання, тощо.

Також обов’язковим є наявність страхового полісу, оформленого з вимогами консульства, зокрема: покриття Європа, Шенген, або весь світ, страхова сума не менше 30 000 євро, розмір франшизи не більше 100 – 150 євро, поліс має містити інформацію про те, що «Страховий захист надається згідно з «Рішенням Ради ЄС 2004/17/EG відносно медичного страхування подорожуючих за кордон» (у випадку подачі документів до ППВА у Луцькому та Харківському консульських округах), строк дії полісу має відповідати терміну видачі візи.

Подання на отримання візи є також не безкоштовним, консульський збір складає 35 євро для осіб працездатного віку та сплачується незалежно від факту видачі візи чи відмови, також при постановці на чергу у вас запросять спеціальний код, який вам присвоюється при сплаті за послуги візового центру – установи, через яку подаються документи до дипломатичної установи. Цей збір становить орієнтовно 18 євро, також включіть до кошторису вартість полісу страхування медичних витрат. Вартість такого полісу ви можете розрахувати на сайті Поліс24, тут же ви можете зробити замовлення на доставку такого полісу.

Розуміючи, які витрати несуть наші клієнти під час отримання візи, ми розробили спеціальні пропозиції по страхуванню, які дозволять заощадити кошти, відповідають всім вимогам консульських установ, підходять для отримання візи та включають оптимально необхідне покриття на випадок критичної ситуації за кордоном. Ви можете здійснити оформлення он-лайн, обравши найкращий для себе варіант.