Стала відома таємниця сканера викрадачів автомобілів

Стала відома таємниця сканера викрадачів автомобілів

Стала відома таємниця сканера викрадачів автомобілівАмериканське національне бюро по боротьбі зі злочинами в сфері страхування (The National Insurance Crime Bureau, NICB) розкрили таємницю «сканера», яким користуються викрадачі автомобілів для віддаленого відкриття замків.

В Бюро пояснюють, що дізнатися, як працює даний «сканер», їм допоміг експерт, який привіз даний пристрій з-за кордону. Працює він за принципом, перехоплення сигналу, який використовують виробники авто для надійності фірмових систем сигналізації.

Пристрій, у користуванні дуже простий, зазначають у NICB. Він складається з двох блоків: один з них перехоплює сигнал з брелка та передає його на інший блок, який безпосередньо відповідає за відкриття замка та заводить авто.

У NICB займаються тестування даного «сканера» на автомобілях співробітників компанії. Фахівці зазначають, що за допомогою даного пристрою, їм вдалося відкрити 18 з 19 замків, причому, після виключення авто, пристрій повторно дозволив завести 12 авто.

Наразі, даний пристрій лише тестують, тому експерти не рекомендують залишати ключі та передавати їх будь-кому, адже код перехоплюється дуже просто.