Основні причини та наслідки автомобільних аварій в Україні

Основні причини та наслідки автомобільних аварій в Україні

Нещодавно Верховна Рада прийняла законопроект, що вносить зміни в законодавство України в частині покарання за керування транспортними засобами в нетверезому стані. Таке рішення парламентаріїв радісно вітали в суспільстві, оскільки ДТП за участю п'яних водіїв останнім часом стали особливо резонансними. Станом на червень з початку року вони збили на смерть 150 осіб.

Втім, не тільки алкоголь і наркотики в крові водіїв стають причиною незворотних наслідків. В цілому через неуважність за кермом з їхньої вини на українських дорогах за перші 6 місяців поточного року загинуло 749 осіб, ще 8287 - отримали травми.

[caption id="attachment_7273" align="alignnone" width="800"]Причини аварій в Україні Дорожньо-транспортні пригоди в Україні тільки за перше півріччя 2016 року стали причиною смерті майже 1500 осіб.[/caption]

Перевищення швидкості стало другою за кількістю смертей причиною ДТП - пішли з життя вже 429 осіб, 3176 - отримали травми. Значно менше смертність через порушення правил маневрування, з вини пішоходів або через виїзд на зустрічну смугу. До слова, найбільш обережними на дорозі, судячи зі статистики, є діти. За даними поліції, з початку поточного року діти стали причиною 224 ДТП, в яких загинуло 7 осіб.

Джерело: Слово і Діло