МТСБУ оцінило якість врегулювання ОСАЦВ за другий квартал 2015

МТСБУ оцінило якість врегулювання ОСАЦВ за другий квартал 2015

Президія МТСБУ затвердла оцінку діяльності страховиків-членів МТСБУ за результатами другого кварталу 2015 року. Розрахунок оцінок здійснювався відповідно до нового порядку моніторингу показників діяльності страховиків.

Новий порядок моніторингу передбачає розрахунки оцінок у першу чергу на підставі показників діяльності страховика по ОСАЦВ. Розрахунок здійснюється на основі інформації Централізованої бази даних МТСБУ. У новому порядку оцінки значно зросла питома вага показників якості врегулювання збитків (характеризує швидкість врегулювання збитків) і відносної кількості скарг від потерпілих і страховиків на діяльність страховика (було 10%, стало 25%).

Таким чином, за результатами оцінки 23 страховика отримали максимальну оцінку (оцінка 1), 26 компаній - оцінку 2, а 9 компаній - оцінку 3. Найгіршу оцінку 4 не отримав ніхто.

Так, за другий квартал 2015 році у 26 компаній оцінка покращилася, ще у 26-ти - залишилася незмінною, у 6 компаній - погіршилася.

- «Зміна методики дозволяє провести більш об'єктивний аналіз діяльності страховиків на ринку ОСАЦВ. Приємно констатувати, що майже половина страховиків за останній квартал поліпшили свої результати в області якості врегулювання страхових подій. Сподіваємося, що «світлофор» і надалі буде допомагати клієнтам у виборі надійної страхової компанії », - заявив Володимир Шевченко, Генеральний директор МТСБУ.

Оцінка здійснюється за 3-бальною шкалою: зелений колір - добре, жовтий - задовільно, червоний - незадовільно. Чорним кольором позначаються оцінки страховиків, які не дали дозвіл на оприлюднення своїх оцінок. Фіолетовим кольором відображені компанії, що мають заборгованість перед фондами МТСБУ. Цей показник змінний. Актуальні показники діяльності компанії будуть відображені після погашення ними заборгованості перед Бюро.

Оцінки діяльності страховиків ОСАЦВ за 2-й квартал 2015

оцінка страховиків 2кв 2015

МТСБУ і надалі здійснюватиме моніторинг показників діяльності страховиків і вдосконалювати чинні регламенти для підвищення надійності страхового захисту та розвитку страхування в Україні.

Джерело: МТСБУ