Які бувають види страхування

Які бувають види страхування

Які бувають види страхуванняСтрахування - затребувана послуга для сучасної людини. Убезпечити від можливих ризиків можна власний автомобіль і життя. При правильному виборі поліса ви захистите себе і своє здоров'я від нещасних випадків, отримаєте необхідну меддопомогу за кордоном, отримаєте кошти на відновлення пошкодженого майна. Тому знаючи про страхування або хоча б якийсь необхідний мінімум, ви легко визначите, який вид страхування вам необхідний і що зробить ваше життя більш безпечним, комфортним і спокійним!

Види страхування в Україні

Різновидів страхових послуг і програм в нашій країні багато. Всі вони діляться на дві групи - обов'язкові та добровільні. Ще одне критерій - об'єкт страхування. Відповідно до нього, затребуваними є такі основні види страхування в Україні:

автострахування;
• страхування відповідальності,
• Особисте (туристичне, медичне, від нещасних випадків).

Види страхування для автомобілів

Існує обов'язкове і добровільне страхування. До першого відноситься автоцивілка або ОСЦВ, що покриває відповідальність автовласника перед іншими учасниками руху з відшкодування шкоди здоров'ю та майну. Тут ціна страхового поліса залежить від тарифу, який формується шляхом множення базового тарифу на коефіцієнти, що враховують тип транспортного засобу, термін страхування, безаварійний стаж і т.д. Доповненням до нього виступає ДЦВ – добровільне страхування, що дозволяє розширити ліміт виплат страховика при настанні цивільно-правової відповідальності водія. Так, за кілька сотень гривень на рік можна збільшити виплати страховика на 100 і більше тис. Грн. у разі ДТП з вини застрахованої особи.

Ще один добровільний вид - КАСКО - захист від збитку при ДТП, спробах угону і грабежу авто. Скільки коштує такий вид страхування? Розмір страхового тарифу залежить від переліку страхових ризиків, які ви хочете покрити, рівня захисту авто від крадіжки (сигналізація, центральний замок і т.д.), статистики викрадень для вашої марки і регіону тощо.

Особисте страхування

Ці види страхування також досить різноманітні. Застрахувати можна життя і здоров'я, захиститися від ризиків нещасних випадків і пов'язаних з ними витрат на лікування, відновлення працездатності тощо Так страховий поліс може враховувати такі ризики, як:

• смерть внаслідок страхового випадку;
• присвоєння інвалідності;
• травми і пошкодження різної складності;
• звернення до лікарні, клініки і т.д.

Вартість залежить від віку, статі, роду діяльності застрахованої особи.

Види страхування для подорожуючих за кордон

Серед них можна умовно виділити два найпопулярніших: Зелена карта і медстрахування за кордоном.

Зелена карта - аналог ОСЦВ для водіїв, які виїжджають за межі України. А страхування туриста - можливість захистити себе від додаткових витрат на медичні послуги за кордоном; часто обов'язкова вимога для отримання візи для виїзду.

Вартість Зеленої карти в Європу залежить від типу авто, періоду поїздки, країни, куди ви збираєтеся. Тарифи туристичної страховки обумовлюються ціною медичних послуг, терміном поїздки, цілями, лімітами відповідальності страховика і т.д.

Обрати послуги та тариф нескладно

Думаєте, що не зможете вибрати необхідний поліс в різноманітті видів страхування та чисельності страховиків? Тоді скористайтеся можливостями нашого сайту. Ви швидко дізнаєтеся, скільки коштує страховка, калькулятор в цьому вам допоможе. У нас представлені всі провідні страхові компанії України, так що вибрати оптимальний тариф нескладно!