Для чого потрібно КАСКО

Для чого потрібно КАСКО

Для чого потрібно КАСКОТурбуєтесь щодо викрадення автомобіля або великих ймовірних витрат, які доведеться нести в разі ДТП? Тоді автострахування - це реальний спосіб захисту. Але окрім автоцивілки - страхування відповідальності перед третіми особами, необхідно обрати КАСКО. Це добровільний вид страхування авто та інших видів транспорту від можливого збитку, угону або грабежу. Розмір страхових платежів по даному виду страхування вище, ніж у випадку з обов'язковим страхуванням, проте з КАСКО захист буде діяти саме на ваш автомобіль.

КАСКО: що це і як розшифровується

Даний вид страхування має добровільний характер і передбачає захист від великого переліку потенційних загроз і ризиків, як правило, без цивільної відповідальності (цей ризик покривається ОСЦВ).

Якщо ви хочете запам'ятати, що таке КАСКО, переклад у цьому допоможе. Правда, він носить умовний характер. Даний термін походить від голландського слова casco (перекладається як корпус) або іспанської аналога (у перекладі шолом). А ось страхові компанії розшифровують термін як комплексне автострахування, крім відповідальності. Але насправді термін використовується не тільки в автомобільному страхуванні, а і до літаків, кораблів і т.д. Також, окремі програми і страхові продукти передбачають частковий захист авто - покривають лише окремі, найбільш актуальних для власника ризики.

Частковий захист

КАСКО буває частковим і повним. Перший вид користується чималою популярністю, через відносно не високу ціну. Він дозволяє на вибір покрити різні види ризиків, характерні для експлуатації транспортного засобу, в тому числі:

• ДТП;
• протиправні дії хуліганів і злочинців;
• загоряння, вибухи, незалежно від їх першопричини;
• падіння дерев та інших предметів на авто;
• різні стихійні лиха;
• будь-якого роду пошкодження авто, викликані різними причинами.

На відміну від автоцивілки, навіть частковий добровільний захист, як правило, страхує від більшості загроз, покриває всі витрати з ремонту й відновлення автомобіля в разі виникнення збитку. І це одна з головних переваг для власника.

Повний захист

Повне КАСКО передбачає важливе доповнення до часткового - покриття ризику викрадення. І тут передбачений захист як від протиправних дій, пов'язаних з крадіжкою (розкраданням) машини з місця стоянки, так і грабіж або розбій, із загрозою або безпосередньо насильством по відношенню до автовласникові.

Скільки коштує КАСКО в Україні?

На відміну від автоцивілки, тарифи на добровільне автострахування визначає не держава, а страховики! У них передбачаються свої базові тарифи, поправочні коефіцієнти, знижки та акційні пропозиції.

Впливає на розмір страхових платежів перелік застрахованих ризиків, водійський стаж, статистика викрадень як для конкретного регіону України, так і з даної марки авто. Істотно знизити тариф може наявність протиугінних засобів, починаючи від простої сигналізації або центрального замка, і закінчуючи більш складними системами.

Допомогти розрахувати вартість КАСКО можуть спеціальні сервіси. У тому числі і в Інтернеті. Не потрібно йти в офіс страховика, можна просто використовувати страховий калькулятор КАСКО!