Від чого залежить ціна полісу «ЗЕЛЕНА КАРТА»

Від чого залежить ціна полісу «ЗЕЛЕНА КАРТА»

Від чого залежить ціна полісу «ЗЕЛЕНА КАРТА»Якщо Ви надаєте перевагу мандрувати за кордон на особистому автомобілі слід пам’ятати, що несподівані аварії можуть статись у будь-якій країні. Для того, щоб уникнути непередбачуваних витрат варто придбати поліс страхування «Зелена карта».

Отже, Зелена карта — поліс міжнародного страхування цивільної відповідальності власників транспортних засобів, точніше, це "автоцивілка", яка діє в країнах-учасницях системи Зелена Карта. Станом на 2016 рік у системі приймає участі 46 країн [http://www.mtsbu.ua/], Україна стала учасником системи Зелена карта у 1997 році. Відповідно до цієї системи, сам поліс Зеленої карти має стандартизовану форму та є обов`язковим для автомобілів, які виїжджають за межі України відповідно до Постанови КМУ №333 від 13.03.2002р.

Страхова сума за договором міжнародного страхування Зелена карта визначається відповідно до законодавства країни, в якій відбулася страхова подія та не залежить від країни, в якій він був придбаний. Наприклад, в Україні ліміт на шкоду заподіяну життю та здоров`ю третіх осіб 9 819 євро на одного потерпілого, а ліміт на шкоду заподіяну їх майну 3 928 євро. На території Польщі ці цифри значно відрізняються — 5 млн і 1 млн євро відповідно. Можливо після підписання з ЄС економічних угод українські ліміти будуть збільшені до європейського рівня.

На вартість полісу Зелена карта впливає ряд факторів, до яким ми відносимо:

- тип транспорту засобу (легкові або вантажні автомобілі, автобуси, мотоцикли, причепи);

країна призначення. Поліс «Зелена карта» буває двох видів і залежить від країни призначення. Перша група країн - це країни СНД такі, як Азербайджан, Росія, Білорусь та Молдова, друга — на країни Європи, Азія, Африка в тому числі Азербайджан, Росія, Білорусь та Молдова;

період перебування. Зелена карата виписується у відповідності до міжнародної угоди на строк від 15 днів, 1 місяць, 2 місяці і т.д. до 1 року включно. Навіть якщо автовласник їхатиме за кордон всього лиш на два або три дні, доведеться придбати Зелену карту з мінімальним терміном перебування, а саме 15 днів.

Пільги за договором Зелена карта не передбачені ані пенсіонерам ані інвалідам ані іншим категоріям громадян.

Гарантом виплат є Моторне (Транспортне) Страхове Бюро України. МТСБУ, яке затверджує єдині тарифи для всіх учасників. Тобто, ціни у страхових компаніях є однаковими і змінюються, приблизно, 1 – 2 рази на рік, хоча, варто, було б зазначити, що зміна вартості цього року відбувалася досить часто, це зумовлено зміною курсу валюти.

Договір «Зелена карта» має бути разом з іншими документами до перетину кордону України як для фізичних, так і для юридичних осіб - резидентів країни. Варто пам`ятати, що при купівлі полісу Зелена карта, страхується відповідальність водія (особи, яка на законних підставах допущена до керування) за нанесену шкоду здоров’ю, життю та майну третіх осіб.

При купівлі Полісу перш за все обов’язково потрібно пересвідчитися, що Страхова компанія в якої Ви придбали Зелену карту є дійсним повним членом МТСБУ. Перевірку можна здійснити на офіційному сайті МТСБ, яке вказане в посиланні http://www.mtsbu.ua/. Також варто переконатися, що ваші дані внесені в поліс вірно, перевіривши номерний знак автомобіля, тип авто, дату дії, та правильність написання особистих даних Страхувальника (а саме прізвища та ім`я).

Ціна Зеленої карти розраховується відповідно до встановлених тарифів. Радимо не купувати даний поліс в пунктах продажу на кордоні, так як може виявитися, що договір не оплачений або виписаний на недійсних бланках компанії, яка вже не існує.

Швидкий та зручний спосіб купівлі полісу - це замовлення через сайт Поліс24. Тут ви зможете порівняти ціни, ознайомитись з переліком компаній, отримати в менеджера номер свого майбутнього полісу та перевірити його по базі полісів. Додатково приємним стимулом купівлі буде додаткова знижка від сайту, яка дозволить заощадити кошти перед відпусткою.

Бажаємо вам теплого літа та приємних подорожей!