Дії туриста за кордоном під час страхового випадку

Дії туриста за кордоном під час страхового випадку

Нещодавно вважалося, що страховий договір це лише формальний "папірець" під час перетину кордону. Проте зі збільшенням потоку туристів і кількістю звернень в медичні заклади за кордоном, все більше людей усвідомлюють, що цей договір є дуже важливим документом!

Як правильно користуватись полісом. У разі страхового випадку: хвороба, травма, отруєння, гострий зубний біль, необхідність виклику швидкої допомоги тощо, в першу чергу потрібно подзвонити до асистуючу компанію країни, в якій ви перебуваєте. Номери вказані на першій сторінці договору.

Під час звернення надайте наступну інформацію:

- номер страхового договору,

- термін його дії,

- паспортні дані та поясніть суть страхового випадку.

Після наданої інформації асистент перевіряє дані та скеровує застраховану особу в найближчу лікарню, або направить швидку медичну допомогу.

Бувають випадки, коли людина забула або не змогла повідомити страхову компанію та оплатила послуги самостійно. В такому разі, слід терміново, як стане можливо зв’язатися зі страховиком. Якщо візит лікаря вже оплачено, потрібно зберегти всі документи, які підтверджують діагноз, призначення та оплату та надати їх страховій компанії для компенсації після повернення.

Якщо вам необхідна детальна інформація щодо того як замовити чи користуватися туристичним страховим полісом, звертайтеся до нашого онлайн консультанта.