Безпечна їзда:  5 правил, яких пасажир повинен дотримуватись

Безпечна їзда: 5 правил, яких пасажир повинен дотримуватись

Всім пасажирам автомобіля слід запам'ятати кілька важливих моментів, щоб водій та його попутники під час поїздки допомагали один одному та сприяли безпеці дорожнього руху:

  1.  Не варто робити різкі рухи, голосно розмовляти чи вигукувати. Важливо пам'ятати про те, що шофер під час поїздки концентрується і всю свою увагу приділяє дорозі, і будь-які несподівані прояви попутника (у тому числі невербальні) можуть створити загрозу для безпеки людей, що знаходяться в конкретному автомобілі, так і інших учасників дорожнього руху.
  2.  Пасажири в жодному разі не повинні торкатися водія,керма або панелі керування під час поїздки.
  3.  Не робіть  зауваження щодо стилю їзди - будь-які конфлікти в автомашині створюють небезпечні ситуації.
  4. Але,  водночас, варто вказувати керманичу на порушення, що становлять небезпеку для пасажирів та інших учасників дорожнього руху. Людина, яка сидить поруч із водієм, також великою мірою несе відповідальність за дорожній рух, тому коментарі слід висловлювати прямо, виважено та спокійно.
  5. Самопочуття водія перебуває під контролем пасажира, що сидить поруч із ним, проте, щоб не створювати один для одного незручностей, дуже важливо говорити. Попутник може бути психологом, і компаньйоном, що вносить розважальний елемент, і нянею для маленьких пасажирів тільки в тому випадку, якщо в машині буде приємний мікроклімат.

Пам'ятайте, що пасажир, що сидить поряд з водієм, також несе відповідальність за безпеку під час поїздки.