Автоцивілка: нульова франшиза за 100 грн.?!

Автоцивілка: нульова франшиза за 100 грн.?!

Чимало  водіїв, хто вперше укладав договір про ОСЦВ (обов’язкове страхування цивільної відповідальності) не можуть зрозуміти, що таке франшиза. А багато і досі не розуміють. Вони вибирають дешевшу автоцивілку з будь-якою франшизою, тільки щоб зекономити кошти. А у разі настання страхового випадку у них виникає багато питань і претензій до страховика. Щоб допомогти таким власникам автомобілів і розібратися з питанням «А що таке франшиза?» ми вирішили сьогодні пояснити детальніше.

Франшиза – це сума збитків, яка при настанні страхового випадку не виплачується компанією, де ви були застраховані. Іншими словами, страхова компанія при настанні страхового випадку виплатить суму за мінусом франшизи. Або зовсім нічого не виплатить, якщо сума страхових виплат буде менше, ніж розмір франшизи. Таким чином, кожна компанія, що займається страхуванням, старається звести до мінімуму звернення за дрібними справами, адже витрати на обслуговування є дуже високими. Франшизи можуть бути 500, 1000 і 2000 гривень. Є страхові компанії, що пропонують франшизу у розмірі 0 грн., ціна на такі пропозиції, звісно, дорожча.       

Але зараз на ринку страхових послуг з’явилась додаткова можливість - ви можете придбати нульову франшизу у полісі ОЦВ всього за 100 гривень. Це не обов’язковий, а добровільний вид страхування ДЦВ. Суть полягає в тому, що власник автомобіля можете купити поліс, який буде оплачувати збитки, які сталися в межах франшизи.

Тут хочеться задати логічне запитання «А чи вигідно це пересічному власнику автомобіля?» Так, це вигідно. По-перше, різниця у вартості полісу з франшизою 2000 гривень і нульовою франшизою,  є вищою, ніж 100 гривень. По-друге, загальна страхова сума у по полісу ДЦВ 10000 гривень, а це  дає змогу покрити франшизу по п’яти страхових випадках.

Додаткове страхування здійснюється за добровільним договором ДЦВ, який може бути оформлений до будь-якого діючого договору ОЦВ та на будь-який вид транспортного засобу. Замовити поліс ДЦВ ви можете на нашому сайті 
https://polis24.ua/uk/dcv/