Штрафи за перевезення дітей без автокрісла

Штрафи за перевезення дітей без автокрісла

Нещодавно на законодавчому рівні було запроваджено штрафи  за перевезення малюків без автокрісла. При першому порушенні на водія чекає покарання у розмірі 510 грн, наступного разу сума збільшується і становить 850 грн. Високими штрафи є й у Європі, так у Німеччині це 60 євро, в Чехії – 78 євро та у Греції – 350 євро.

МОЗ вказує, що використання автокрісла на 70% знижує ризики смертності при аваріях. В той час як статистика вражає, адже лише 12% водіїв використовують його для дітей молодше 6 років. Такі дії можуть призвести до жахливих наслідків, оскільки лише за півроку в Україні зафіксовано 1986 ДТП за участю неповнолітніх.

А щоб вберегти найдорожчих від небезпеки прочитайте декілька порад:

  • Найперше зверніть увагу щоб крісло підходило за вагою, ростом та фізіологічними особливостями дитини.
  • Оберіть зручне автокрісло та бажано з наявністю у ньому функції зміни положення спинки щоб під час подорожі малюк зміг не тільки сидіти, а й спокійно заснути;
  • Найкращим варіантом буде приміряти крісло до Вашого автомобіля, щоб зрозуміти наскільки надійним є кріплення та чи легко буде з його використанням;
  • Зверніть увагу на перевірених виробників, що неодноразово проводили краш-тести і товари яких відповідають міжнародним стандартам.

Діти – наше майбутнє і ми повинні про них потурбуватись, тому не нехтуйте покупкою автокрісла, бережіть себе та своїх найрідніших.