"Плюшок" нема! Структура бонусів для співробітників компаній в умовах карантину змінилася

"Плюшок" нема! Структура бонусів для співробітників компаній в умовах карантину змінилася

Якщо ще донедавно найбільш популярними аргументами для залучення і утримання співробітників були:

Зручний і сучасний офіс з зонами відпочинку, зручність розміщення (особливо для великих міст),

- Премії і гнучкий графік роботи,

- Кава, печеньки і піца на роботі,

- Оплата спорту, масаж в офісі і ін.

- Вечірки та корпоративні заходи ...

То зараз карантин перевернув все з ніг на голову:

 - Бюджети скоротилися, офіси перейшли на віддалену роботу, спортивні зали і басейни стали небезпечними для відвідування, а про масові заходи взагалі довелося забути надовго.

Роботодавцям доводиться задуматися як підтримати і стимулювати співробітників в такий час, які конкурентні умови запропонувати співробітникам щоб утримати їх.

І ось логічним і цінних бонусом стає медичне страхування. І це неспроста, адже навіть працюючи дистанційно люди продовжують хворіти, і мова зараз не тільки про корона вірус. Інші хвороби ніхто не відміняв. Співробітники далі витрачають кошти на медикаменти та лікування, хоча в багатьох сферах доходи і зарплати скоротилися, на ціни це анітрохи не вплинуло.

Тепер основну цінність, яку може дати роботодавець - це фінансовий захист і турбота про здоров'я співробітників. І зробити це можливо за допомогою медичного страхування.

При цьому виграють усі сторони:

співробітник, який отримує якісне лікування саме тоді, коли йому це потрібно, не витрачаючи власних коштів на меду слуги і ліки.

компанія, яка отримує лояльність команди, конкурентна перевага серед роботодавців, здоровий колектив. І це все в рамках доступного і комфортного бюджету.

Тільки порахуйте: мінімальна вартість річного (!) Поліса медичного страхування може складати від 2000 - 2500 гривень на одного співробітника, тобто близько 200 грн. у місяць. При цьому медичними послугами можна скористатися на суму 100 000 грн. і вище. Премію в розмірі 200 грн. в місяць навряд чи оцінять ваші співробітники, а то і зовсім вважатимуть за образу. А ось страховий поліс за ці ж гроші буде виглядати набагато приємніше.

Крім того, страховий поліс як бонус ви прив'язуєте до робочого місця і можете міняти застрахованих, при ротації кадрів.

Також, ви можете надавати програми страхування з різним наповненням для різних категорій співробітників.

При виборі страховки дуже важливо скласти правильну програму, вибрати страхову компанію з якісним обслуговуванням. Більшість як великих так і невеликих компаній з різних сфер бізнесу активно користуються послугами страхових брокерів для максимально ефективної роботи зі страховою компанією. Брокер вирішить більшість ваших питань як на етапі створення, впровадження так і роботи за програмою страхування. Послуги брокера при цьому оплачує страхова компанія, а кінцевий вибір варіанта страхування залишається за клієнтом.

Тому при виборі такого інструменту мотивації як поліс медичного страхування, рекомендуємо звернутися до страхового брокера і насолоджуватися всіма перевагами, які дає така страховка.