Помилка може коштувати дорого

Помилка може коштувати дорого

Зараз українські девелопери часто стикаються з такою вимогою з боку іноземних клієнтів як страхування професійної і цивільної відповідальності.А пам'ятаєте, як найбільша американська компанія Knight Capital Group (KCG), яка торгувала на фондовій біржі за 30 хвилин втратила 440 млн. доларів через помилку програмістів?

У 2012 році, KCG ввела в роботу нове програмне забезпечення, основне завдання якого було самостійно виставляти на покупку і продаж акцій, при цьому робити це з високою частотою - тисячі заявок в секунду. В результаті помилки, допущеної в алгоритмі, програма за пів години виконала величезну кількість операцій, здійснення яких було заплановано на кілька тижнів вперед. Розробники не змогли зупинити роботу програми, оскільки даний процес не був передбачений. В результаті компанія втратила всі гроші, які зберігалися на її рахунках. Добре, що паніку і обвал на біржі в той раз вдалося уникнути, але питання професійної відповідальності розробників ПЗ став одним з ключових в договорах замовників.

Зараз українські девелопери часто стикаються з такою вимогою з боку іноземних клієнтів як страхування професійної і цивільної відповідальності. І такі вимоги не безпідставні. Позови з боку користувачів та інших осіб за неякісний продукт або послугу зустрічаються досить часто. І суми таких позовів не маленькі! Якщо коштів розробника не вистачить покрити збитки, завдані помилкою, то компенсацію буде змушений проводити замовник, як у випадку з KCG. Тому, замовники вимагають гарантію покриття можливих збитків і, такою гарантією виступає страховий поліс.

Детальніше про страхування відповідальності ви можете дізнатися на нашому сайті, а також замовити розрахунок умов страхування.