Як обрати страхову компанію?

Як обрати страхову компанію?

 Як обрати страхову компанію?Проблема вибору присутня в нашому житті постійно, і чим серйозніше вибір, тим більше інформації нам потрібно зібрати. Так, не дуже складний на перший погляд питання - де купити страховий поліс, може в кінцевому підсумку звернутися в складну дилему як отримати страхове відшкодування від обраного страховика.

Тому вибір страхової компанії, якій можна довірити свої ризики, не менш важливий, ніж вибір банку, якому можна довірити свої гроші. Найчастіше, страховики несуть більшу фінансову відповідальність перед клієнтом, ніж банки.

При виборі страхової компанії більшість з нас керується такими критеріями:

 - Офіс компанії знаходиться по дорозі (недалеко від офісу або будинку),

- Вартість страхового поліса дешевше, ніж у інших,

- Друзі (родичі, знайомі) порадили,

- В рекламі сказали, що компанія надійна ... і т.д.

Але це не зовсім вірний підхід для вибору дійсно надійного партнера. Давайте розберемося чому.

У наш час - час розвинених комунікацій вже не має значення де розташований офіс страхової компанії. Можна викликати страхового агента до себе в офіс або взагалі оформити поліс через інтернет.

До порад друзів - знайомих прислухатися можна, особливо, якщо вони фахівці у сфері страхування. Але що робити, якщо порада виявиться невдалою? Хто понесе відповідальність? Реклама також не є кращим джерелом правдивої інформації.

Ціна страхування - важливий критерій, але також потрібно розуміти, за рахунок чого в даній компанії вона істотно нижче ніж у інших.

Найпростіший і надійний спосіб вибрати страхову компанію - звернеться до фахівця - страхового брокера. Така практика широко поширена на Заході. Брокер допоможе підібрати якісний страховий захист за адекватні гроші. Також, при настанні страхового випадку, допоможе з оформленням документів і отриманням страхової виплати. Але, якщо Ви все ж вирішили самі визначитися з вибором страхової компанії, то наступні поради будуть Вам корисні.

 Отже, які ж фактори Вам слід врахувати при виборі страхової компанії:

  1. Перш за все, Вам необхідно звернути увагу на фінансовий стан страховика.

Самому оцінити платоспроможність і надійність страхової компанії виходячи з фінансових показників її діяльності - завдання досить складне. Отримати доступ до звітності страховика і детально його проаналізувати Ви зможете далеко не завжди. Тому, Ви можете скористатися оцінкою фінансової стабільності, яку надає контролюючий орган або ознайомиться з нею в спеціальних виданнях. Є також агентства, які здійснюють аналіз фінансового стану компанії та присвоюють їй відповідний рейтинг надійності.

  1. Рівень виплат - порівняйте зібрані страхові премії з розміром страхових відшкодувань. Критичними показниками є розмір рівня виплат до 40% і більше 60%.
  2. Перевірте наявність ліцензії

Як би банально це не звучало: перевірте наявність ліцензії на здійснення страхової діяльності на вид страхування, який збираєтеся придбати.

  1. Порівняйте страховий тариф декількох компаній.

Тут, слід шукати золоту середину. Дуже низький тариф може бути недостатнім для покриття всіх витрат страховика, пов'язаних з його діяльністю і, відповідно, така компанія може довго не протягнути на ринку.

  1. Наявність сервісної служби

Наявність гарячої телефонної лінії та цілодобової сервісної підтримки клієнтів. Страховий випадок може статися в де завгодно і коли завгодно, тому добре, якщо при цьому все, що Вам необхідно зробити - це зателефонувати на один номер.

  1. Вивчіть відгуки про компанію

Якщо Ви попередньо зупинилися на якійсь компанії, проаналізувавши її показники, саме час запитати рекомендацій. Тепер будуть цікаві відгуки Ваших знайомих - клієнтів даного страховика. Якщо ж таких немає, відгуки Ви зможете знайти в мережі Інтернет. Тільки, пам'ятайте, що розглядаєте суб'єктивну точку зору однієї зі сторін.

  1. Підіть простішим шляхом - скористатися автоматичним сервісом вибору страхових компаній.

Якщо Ви купуєте стандартизований страховий продукт, наприклад: договір страхування цивільної відповідальності автовласника - обов'язкова і / або добровільна цивілка(як її називають у народі), поліс страхування туриста при виїзді за кордон, поліс «Зелена карта» страхування від нещасних випадків та інші види, Ви можете спробувати сервіс Polis24.

На сайті Polis24.ua - фахівці у сфері страхування підібрали ряд компаній, керуючись критеріями надійності і плато здібності, реалізувавши можливість автоматичного порівняння компаній.

 Ви можете самостійно розрахувати страховий тариф, порівняти компанії, зрозуміти ціновий діапазон, ознайомитися з умовами страхування. А також, що важливо, отримати знижки. Такі знижки стали можливі за рахунок того, що інтернет сервіс дозволяє скоротити адміністративні витрати страховика на оформлення поліса. А можливість автоматичного порівняння створює стимул для страхової компанії підтримувати конкурентоспроможні умови