Як продовжити поліс авто КАСКО?

Як продовжити поліс авто КАСКО?

З кожним роком зростає популярність договорів добровільного страхування транспортних засобів (КАСКО). Вважають, що найбільш актуальним цей вид договору є для щойно придбаних у салоні, новеньких автомобілів. У такому випадку власники не заощаджують на безпеці та одразу ж оформляють поліс. Позаяк, буде прикро, коли нову машину пошкодять у дворі будинку чи  по дорозі на роботу, а ремонт на кругленьку суму прийдеться оплачувати з власної кишені.

Інша ситуація, коли авто не нове і їздить не перший рік. Більшість власників транспортних засобів продовжувати страховий поліс КАСКО вважають недоцільним, мотивуючи це тим , що авто вже має певний пробіг, незначні пошкодження, тощо.

Однак, як показує практика, легковажити при продовженні договору КАСКО не варто. З огляду на те, що незважаючи на водійський стаж, вправність, дотримання правил дорожнього руху Вами, не можна бути впевненим щодо вмінь і навичок інших водіїв про яких ви нічого не знаєте. Тому виключення страхування транспортного засобу, як показує статистика, не зекономить власного бюджету.

Що ж таке пролонгація КАСКО і які її особливості?

В основному страховий поліс КАСКО укладається терміном на один рік. Відтак, під пролонгацією потрібно розуміти продовження полісу до закінчення строку дії попереднього полісу КАСКО.

При продовженні полісу страхова компанія враховує безліч чинників, такі як:

- ринкова вартість авто,

- пробіг авто,                                

- технічний стан,

- стаж водіння водія,

- наявність страхових випадків тощо.

У випадках безаварійного водіння вартість страхового  полісу буде меншою, що теж дозволить заощадити. 

Однак виникають ситуації при яких пролонгація полісу КАСКО неможлива. До них відносяться:

- зміна власника транспортного засобу

- зміна страхувальника

- зміна транспортного засобу.

При зміні транспортного засобу, умови попереднього полісу ніяким чином не стосуються іншого авто. Тому слід починати страхування спочатку. Якщо ж ви розриваєте діючий поліс КАСКО з власної ініціативи, то ви можете отримати компенсацію частини коштів, що залишилися до закінчення дії договору.

При зміні власника чи страхувальника на застрахованому авто, умови страхування також потребують зміни, що тягне за собою відповідний перерахунок страхового платежу.  

Також слід пам’ятати, що для перших років експлуатації авто, страховку потрібно брати таку, яка би оплачувала ремонт на гарантійній станції. При продовженні поліса, коли гарантія вже вийшла, ви можете обирати більш дешеву опцію – ремонт на СТО за призначенням страхової компанії. Але, якщо бажаєте і надалі використовувати послуги профільного СТО, тоді опція «гарантійне СТО» далі для Вас актуальна.

Ще одна особливість, яка впливає на умови продовження договору страхування – це наявність збитків за попередній страховий рік. При цьому, більшість компаній не враховує чи такі збитки сталися з вини власника авто, чи просто йому не пощастило і він став потерпілим. Має значення тільки факт страхової виплати по КАСКО. Кількість і сума таких виплат за рік впливає на ціну наступного полісу. Та, якщо за безаварійну їзду вам би запропонували знижку, то при наявності аварій, тариф для Вас зросте.

Світ не місці та страхування також. Тому кожного дня з’являються нові цікаві програми страхування, умови та «know how», які роблять поліс КАСКО більш привабливим. Щоб зрозуміти чи умови Вашого полісу відповідають вимогам по якості та містять всі необхідні та зручні опції, рекомендуємо Вам як при першому страхуванні так і при поновленні договору страхування порівнювати умови, які пропонують різні страхові компанії. Таке порівняння Ви можете зробити в нас на сайті, заповнив форму по Вашому авто https://polis24.ua/uk/kasko/. В результаті Ви отримуєте пропозицію з різними ціновими варіантами, з яких зможете обрати для себе найкращій.