Що робити, якщо вкрали номерний знак або просто загубив?

Що робити, якщо вкрали номерний знак або просто загубив?

Останнім часом стала розповсюдженою проблема викрадень номерних знаків, дрібні шахраї залишають контакти на лобовому склі, де обіцяють повернути номерний знак за винагороду. Але не варто вестися на поводу у шахраїв, це лише погіршить проблему та збільшить кількість злочинців.

Що ж робити у такому випадку? Не варто панікувати, адже процедура відновлення номерного знака на сьогоднішній день є спрощеною та передбачає два способи, серед яких виготовлення дубліката або перереєстрація автомобіля.  Якщо Ви впевнені що загубили номерний знак і  ніхто його не викрадав, тоді краще виготовити дублікат подавши в ліцензовану організацію оригінал свідоцтва про реєстрацію ТЗ та посвідчення водія. Якщо Ви все ж таки переконані що номерний знак викрали, краще перереєструвати авто та повідомити у поліцію що Ваш попередній знак було викрадено. Для перереєстрації Вам необхідно звернутися до сервісного центру МВС з таким документами:

- паспорт або ID картка;
- ІПН власника ТЗ;
- свідоцтво про реєстрацію авто;
- довідка з поліції (у разі викрадення).

Також, обов'язково надається ТЗ для експертного огляду. Приблизна вартість процедури перереєстрації легкового авто становить - 525 грн, для мототранспорту - 420 грн.

Попередній номерний знак після видачі нових вважається недійсним.