Що робити, якщо під час подорожі ви втратили закордонний паспорт

Що робити, якщо під час подорожі ви втратили закордонний паспорт

Що робити, якщо під час подорожі ви втратили закордонний паспортЯкщо з вами за кордоном сталася така неприємність як втрата закордонного паспорта, не панікуйте. Ось кілька кроків, які варто запам'ятати і задіювати в разі форс-мажору.

Отже, паспорт втрачено, вкрадено, віднесено хвилею та інш .:

1.ПОЛІЦІЯ. зверніться до найближчого відділення поліції. Необхідно заявити про крадіжку. Фахівці рекомендують повідомляти, що паспорт був саме вкрадений, в такому випадку вам обов'язково видадуть довідку про втрату документа.

2. ПОСОЛЬСТВО/КОНСУЛЬСТВО. З довідкою, яку видали вам в поліції необхідно попрямувати в посольство або консульство України. З собою необхідно мати який-небудь інший документ з фотографією, який підтверджує вашу особистість. Це можуть бути водійські права, український паспорт і ін. Якщо у вас немає з собою ніяких документів, то можете взяти знайомих громадян України, які зможуть підтвердити вашу особистість. Не забудьте взяти 2 фотографії 3,5 * 4,5 см.

У дипломатичній установі, після проходження всіх формальностей, в тому числі оплати консульського збору, вам нададуть документ - свідоцтво на повернення. Термін дії такого документа зазвичай становить від 15 до 30 днів.

3. В Україні слід оформити новий закордонний паспорт, здавши свідоцтво на повернення і всі документи, необхідні для виготовлення такого документа.

Джерело: Polis24.ua