Перевірка дійсності полісів Зелена карта

Перевірка дійсності полісів Зелена карта

У вересні МТСБ України запустило нову опцію, завдяки якій тепер іноземна поліція може перевірити статус поліса автоцивільної відповідальності за кордоном «Зелена карта». Вводячи номер поліса представники контролюючих органів можуть отримати інформацію про страховика, що видав поліс, дізнатися чи діє карта на момент перевірки по її номеру.

Під час використання недійсного поліса або в разі його відсутності на водія накладається штраф. Розмір такого штрафу залежить від країни-перебування. Так, наприклад у Польщі, відсутність поліса обійдеться близько 1000 євро та евакуація авто.

Такий розмір штрафів обумовлений високою аварійністю за участю іноземних авто. За даними Бюро, у середньому в рік відбувається понад 3,5 тисячі ДТП з вини українських водіїв. При цьому розмір страхових виплат за такими ДТП становить 2 - 2,5 тисячі євро. Врегулювання стархових випадків за участю українських автомобілів за кордоном проводиться МТСБУ.

Нагадаємо, що за полісом «Зелена карта» страхове відшкодування отримують постраждалі в ДТП, яке сталося з вини застрахованого авто. Виплати проводяться виходячи з сум, які регулюються законодавством країни перебування та можуть досягати декількох мільйонів євро. Тому дуже важливо стежити за наявністю та актуальністю поліса «Зеленої карти» під час закордонної подорожі. Такий поліс ви можете замовити у нас на сайті і отримати додаткову знижку за оформлення оналйн від polis24.ua