Оформити Європротокол при ДТП тепер можна онлайн

Оформити Європротокол при ДТП тепер можна онлайн

Інформаційна система «Електронний Європротокол» дозволяє внести дані про ДТП в онлайн-режимі. 

Оформити Європротокол при ДТП тепер можна онлайн

З 1 жовтня в Україні запрацювала нова інформаційна система «Електронний Європротокол». Тепер зареєструвати ДТП можна в режимі онлайн. Оформити Європротокол можна на сторінці МТСБУ. Документ в електронній формі має точно таку ж силу, як і Європротокол на бланку. Разом з тим, його перевагою є можливість виправити допущені при складанні помилки.

У системи «Електронний Європротокол» простий інтерфейс, що дозволяє внести всі основні дані про аварію. Крім того, вона автоматично інформує страхові компанії всіх учасників ДТП.

Електронна система при оформленні пропонує набір типових схем ДТП. Користувач може вибрати одну з них або ж скласти схему самостійно, підкріпивши її фотоматеріалами.

Щоб оформити Європротокол при ДТП в електронній формі, необхідно виконати ряд умов:

- Транспортні засоби всіх учасників ДТП повинні мати поліси автоцивілки;

- Водії зобов'язані мати справні мобільні телефони і хоча б у одного з них повинен бути гаджет з фотокамерою і доступом в Інтернет;

- Щоб система ідентифікувала учасників ДТП, коди ІПН або ЕДПРОУ страхувальника, а також інформація про транспортний засіб (номерний знак, марка і модель) повинні бути вказані в страховому полісі і внесені в єдину систему МТСБУ.

Джерело: Autocentre.ua