МТСБУ ініціює дворазове збільшення максимальної виплати по європротоколу

МТСБУ ініціює дворазове збільшення максимальної виплати по європротоколу

Моторне (транспортне) страхове бюро (МТСБУ) ініціює дворазове збільшення максимального розміру страхової виплати по європротоколу - з 25 тис. грн до 50 тис. грн. Про це йдеться в повідомленні бюро.

"МТСБУ вважає, що у зв'язку зі зростанням вартості послуг з ремонту автомобілів і в умовах девальвації національної валюти максимальний розмір страхової виплати при спрощеному оформленні матеріалів ДТП повинен бути збільшений удвічі - з 25 тис. грн до 50 тис. грн на потерпілого", - відзначає бюро.

Такі пропозиції одноголосно підтримані страховиками-членами МТСБУ та членами президії бюро. На останньому засіданні президії МТСБУ було прийнято рішення про направлення такої ініціативи на розгляд Нацкомфінпослуг.

МТСБУ зазначає, що на думку учасників ринку ОСАЦВ, нинішній максимальний розмір виплат є недостатнім і не відповідає сучасним вимогам.

Як повідомлялося, з 19 вересня 2011 року в Україні запрацювала система "європротоколу", що дозволяє власникам транспортних засобів самостійно оформляти матеріали ДТП для отримання відшкодування по обов'язковому страхуванню цивільно-правової відповідальності. Для цього водії при укладанні страхового договору отримують від страховиків бланки полісів "автоцивілки" і бланки повідомлення про ДТП ("європротокол"), необхідні для його фіксації.

Джерело: delo.ua