Корисні поради, як заощадити пальне

Корисні поради, як заощадити пальне

Знайти бензин на заправках зараз нелегко, а ціни на пальне кусаються. Тож, ми вирішили зібрати поради, як зекономити пальне:

  1. Правильно вибирайте моторне масло - завдяки цьому забезпечується змащування деталей двигуна, чим меншою в'язкістю воно володіє, тим легше відбувається рух і витрачається менше палива. 
  2.  Контролюйте тиск в шинах - через недостатній тиск у шинах витрати пального можуть підвищуватися на 3%.
  3.  Своєчасно у сезон змінюйте гуму
  4.  Регулярно перевіряйте повітряний фільтр вашого автомобіля. Якщо він забруднений, то через нього проходить менше повітря, з цієї причини ви витрачаєте більше палива. 
  5.  М’яко гальмуйте та намагайтеся їздити плавно без стрибків швидкості.
  6.  Аби пальне витрачалося повільніше, слідкуйте за тим, аби кількість обертів двигуна не перевищувала 2000.
  7.  Не перенавантажуйте машину вантажем - кожні 100 кг вантажу - збільшують на 10% витрати пального; завантажений багажник на даху збільшує витрату на 40%, порожній – на 5%, причіп – на 60%
  8.  Пам'ятайте, що витрати у суху погоду пального є меншими, ніж під час дощу.
  9.  Охолоджуйте автомобіль у спеку. Якомога частіше провітрюйте салон та намагайтеся залишати машину в затінку.
  10.  Не відкривайте вікна в салоні під час їзди, адже це створює завихрення повітря, які збільшують опір руху машини. Витрата палива збільшується на близько 1,5%.
  11.  Чималий відсоток із загальної суми витрат на бензин можна скинути, якщо правильно вибирати маршрут руху, не ігнорувати пропозиції заправних мереж з дисконтними картами і т. ін. 
  12.  Менше використовуйте додаткове обладнання у машині- кондиціонер, автомагнітола, грубка, фари, двірники, супутникова навігація і будь-яке інше додаткове обладнання, яке працює в салоні автомобіля, збільшує витрату палива на 5-30% більше
  13.  Своєчасне технічне обслуговування і хороший стан автомобіля - проблеми з ходовою, будь-які дефекти корпусу, проблема з електрикою призводять до підвищення витрат пального .
  14.  Якщо заправляти якісним пальним автомобіль - витрати пального будуть значно меншими.
  15.  Якщо в машині встановлена ​​автоматична коробка передач, то витрата бензину в середньому збільшується на 10%. Зазвичай, такі автомобілі з "автоматом" мають декілька програм керування та можуть налаштовуватись під стиль керування конкретного водія та  підбирати найбільш ощадливий режим руху. З такою коробкою передач є наступні поради для економії:
  • не рекомендують використовувати режими Kick Down, Sport; 
  • під час зупинки слід поставити важіль АКПП в нейтральне положення - що призводить до зменшення витрат пального.

    16. В  автомобілі з механічною коробкою перемикання передач:

  •  потрібно обирати найвищу можливу передачу, тому що оберти колінчастого валу двигуна будуть мінімально можливими і тоді буде споживатись мінімум пального;
  •  слід вчасно перемикати коробку передач, щоб їзда була плавною; 
  •  не рекомендується рухатися на мінімальній і максимальній швидкості, визначеній для конкретної передачі.

Сподіваємось, що наші поради дозволять вам суттєво знизити споживання пального та якомога довше насолоджуватись подорожами на своєму автомобілі!