Коли міняти зимову гуму на літню

Коли міняти зимову гуму на літню

Коли міняти зимову гуму на літнюВесна вже поступово вступає в свої права і у всіх автомобілістів виникає резонне питання коли ж змінити гуму?

Багато страхових компаній при страхуванні авто за програмою КАСКО вимагають своєчасного переходу на гуму, яка відповідає сезону. В основному в договорах чітко прописують терміни переходу на зимові колеса, а з літньою гумою чітких термінів немає.

Для визначення термінів заміни необхідно стежити за середньодобовою температурою повітря. Така температура повинна бути не нижче +7 градусів. Важливо розуміти, що такий температурний режим повинен зберігатися стабільно. Тому рекомендуємо стежити за прогнозом погоди на тиждень-два вперед. Звертаємо увагу, що незважаючи на теплі сонячні дні, коли температура вдень може бути досить високою, ранкові години і вечірні можуть супроводжуватися заморозками. Це слід враховувати, особливо якщо ви їздите зранку та ввечері, наприклад, на роботу.

Зимова гума є м'якшою ніж літня і до температури + 5 +7 градусів несуттєво змінює свої характеристики, але при більш високій температурі її якості знижуються, а сама гума псується від таких умов експлуатації, особливо, якщо у вас шипована гума.

Також при плюсовій температурі на мокрій дорозі зимова гума може послужити не надто хорошу службу.

Літня гума більш жорстка, менш схильна до впливу високих температур, але при низькій температурі твердне і також може призвести до небажаних наслідків її експлуатації: збільшення гальмівного шляху, низького зчеплення з дорогою, особливо при заморозках.

Повертаючись до тематики страхування, то невідповідність покришок сезону можуть стати істотною проблемою при отриманні страхового відшкодування за добровільними видами страхування. Тобто по КАСКО або за іншими договорами, де чітко прописані вимоги до гуми. У полісі обов'язкового страхування відповідальності ОСАГО таких вимог поки немає, тому колеса не можуть стати причиною відмови у виплаті. Але слід пам'ятати, що ваша безпека і безпека оточуючих багато в чому залежить від вас, тому рекомендуємо всі регламентні заміни і роботи проводити вчасно, в тому числі і по заміні коліс.

Безпечних вам поїздок!