Як перевірити якість мастила

Як перевірити якість мастила

Моторне мастило підтримує працездатність "серця" автомобіля, забезпечуючи безперебійну роботу двигуна протягом тривалого часу. Використання неякісного мастила — це передумова до того, що незабаром двигун вийде з ладу.

Щоб обрати оригінал моторного мастила, зверніть увагу на:

  • ціну - якщо ціна занижена на 10-20%, то перед вами фальсифікат;
  • не купуйте мастило на ринку або у невідомих інтернет-магазинах;
  • звертайте увагу на упаковку - вона має бути з якісного пластику, без швів, задирок, на етикетці повинні бути усі відомості про продукт,дата виготовлення, номер партії. Кришка повинна мати пломбу з вусиками, яка ламається при відкритті каністри.

Про те, що мастило неякісне говорять:

  •  проблеми із запуском авто в умовах мінусової температури;
  •  зміна консистенції при поміщенні в морозилку: заморозка ніяк не вплине на оригінальний продукт, а фальсифікат стане тягучим;
  •  підвищений рівень витрачання масла.

Щоб переконатись, що у мастилі немає шкідливих домішок проведіть тест зі звичайним листком паперу. Для цього потрібно нанести декілька краплин мастила та розташувати листок під кутом. Стікаючи мастило не повинне залишати темний слід.

Пам'ятайте, що справний двигун це запорука безпечної їзди. Раптова ж поломка на дорозі може спричинити аварійну ситуацію та значні пошкодження.

Однією з вимог страхових компаній в договорах страхування транспорту та відповідальності є дотримання правил експлуатації авто та його справності. Тому, рекомендуємо відповідально ставитися до своєчасного проходження технічного огляду, ремонту та регламентної заміни рідин та інших елементів.