Помилка програміста. Або для чого страхувати професійну відповідальність ІТ розробників

Помилка програміста. Або для чого страхувати професійну відповідальність ІТ розробників

 

Історія 1

У 1996 році самознищилася ракета Аріан-5 (Ariane 5) Європейського космічного агентства. Сталося це через помилки в програмному забезпеченні модуля управління. У 1996 році самознищилася ракета Аріан-5 (Ariane 5) Європейського космічного агентства. Сталося це через помилки в програмному забезпеченні модуля управління. Аварія сталася через 40 секунд після зльоту і отримала широкий резонанс як одна з найдорожчих помилок програмістів. Нанесений збиток оцінювався в розмірі від 360 до 500 млн. Доларів, крім ракети було втрачено 4 супутника Землі, відкладена програма вивчення і проведена експертиза з метою виявлення помилки.

 

Історія 2

2012 рік. Компанія Knight Capital, яка торгує на фондовій біржі, втратила 450 млн. дол. через помилку в програмі автоматичного трейдингу.2012 рік. Компанія Knight Capital, яка торгує на фондовій біржі, втратила 450 млн. дол. через помилку в програмі автоматичного трейдингу. Такий збиток був нанесений компанії всього за 30 хвилин роботи програми.

 

Історія 3

2013 рік. Через каскадного збою серверів Amazon інформація користувачів, що зберігається в «хмарі» була загублена. 2013 рік. Через каскадного збою серверів Amazon інформація користувачів, що зберігається в «хмарі» була загублена. Спочатку проблема була спровокована грозою, а також програмними помилками, які були виявлені під час стихійного лиха.

 

Історія 4

2014. Авіакомпанія Американ Ейрлайнс. Через помилку в програмі бронювання, було скасовано 700 рейсів і близько 1000 рейсів були затримані. Збій роботи сайту компанії, який тривав всього пару годин привів компанію до межі банкрутства.2014. Авіакомпанія Американ Ейрлайнс. Через помилку в програмі бронювання, було скасовано 700 рейсів і близько 1000 рейсів були затримані. Збій роботи сайту компанії, який тривав всього пару годин привів компанію до межі банкрутства. «Попередником» постраждалим від програмної помилки була авіакомпанія Юнайтед Ейрлайнс, яка скасувала 580 рейсів за 2 години непрацюючого сайту.

 

Історія 5

1999 рік: Cпутник «Mars Climate Orbiter». розпався в атмосфері над Марсом, оскільки підійшов до планети замість запланованих 110 км на 57 км.1999 рік: Cпутник «Mars Climate Orbiter». розпався в атмосфері над Марсом, оскільки підійшов до планети замість запланованих 110 км на 57 км. Причиною такого зближення стала помилка розробника, який не справив перетворення англійських одиниць виміру в метричну систему, в результаті чого була вироблено неприпустиме зближення з планетою. Вартість такої помилки склала 125 мільйонів доларів.

 

Історія 6

2005 рік 150 мільйонів доларів втратила ФБР через використання застарілих технологій, які вийшли з ладу при спробі модернізації. 2005 рік 150 мільйонів доларів втратила ФБР через використання застарілих технологій, які вийшли з ладу при спробі модернізації. Внутрішня програма, в якій ФБР працювало 4 роки при оновленні виявилася непридатною до використання.

Історія 7

2012 рік. Між планетарна станція ФОБОС-ГРУНТ не втекла за межі Землі «зависнув» на низькій орбіті через помилки при програмуванні обчислювального комплексу станції. 2012 рік. Між планетарна станція ФОБОС-ГРУНТ не втекла за межі Землі «зависнув» на низькій орбіті через помилки при програмуванні обчислювального комплексу станції. Станція згоріла в атмосфері, що завдало шкоди в розмірі 5 млрд. рос. руб.

 

Щоб не постраждати від величезних рахунків у зв'язку з витратами на виправлення помилок, рекомендуємо застрахувати свою професійну відповідальність всім девелоперським компаніям.