Як відновити втрачений поліс автоцивілки?

Як відновити втрачений поліс автоцивілки?

Відповідно до законодавства України поліс обов’язкового страхування цивільної відповідальності є одним із документів, який повинен мати при собі водій під час руху. Відсутність страховки фактично прирівнюється до відсутності водійського посвідчення в особи, яка керує автомобілем. Перевірка автоцивілки не може бути основною причиною зупинки автомобіля, але у разі складання протоколу щодо порушення правил дорожнього руху чи оформленні дорожньо-транспортної пригоди поліцейські вимагатимуть пред’явити поліс. У випадку його відсутності на Вас чекає додатковий штраф, що на даний момент встановлений у розмірі 425 грн. Щоб уникнути неприємності возіть поліс обов’язкового страхування цивільної відповідальності завжди в своїй машині.

А от що робити, якщо Ви попри своє відповідальне ставлення все ж випадково пошкодили чи втратили страховку, читайте далі.

Насправді, хвилюватись не варто, оскільки все простіше, ніж Ви могли б уявити. Найперше потрібно звернутись в Вашу страхову компанію з заявою про видачу дубліката та пояснити ситуацію в результаті якої відбулось знищення чи пошкодження поліса ОСЦПВ. Відповідно до законодавства страховик зобов’язаний виписати новий поліс обов’язкового страхування цивільної відповідальності з зазначенням всіх даних, які були в попередній, діючій страховці. В пункті 11 поліса «Примітки» представник компанії обов’язково вказує серію та номер втраченої автоцивілки. Протягом семи робочих днів з моменту подання заяви страховик повинен видати дублікат. Якщо Ви придбали страховку онлайн також турбуватись не треба, адже відновлення відбувається практично в такому ж порядку. Варто зазначити, що ця процедура безкоштовна, і вимагати кошти з боку страховика є неправомірно.

Ми щиро переконані, що після прочитання статті кожен з наших клієнтів знає, що робити в ситуації коли поліс обов’язкового страхування цивільної відповідальності втрачено чи пошкоджено і без зайвих переживань зможе його відновити.

Та нагадуємо що на нашому сайті Polis24.ua зможете замовити автоцивілку від перевірених та надійних страхових компаній за найкращими цінами.