Форми трудових відносин у Польщі

Форми трудових відносин у Польщі

Переїхавши до Польщі багато компаній постало перед вибором  форми трудових відносин для роботи в країні. В силу положень польського законодавства, трудовий договір має обов'язково укладатися.

Основними формами організації трудових відносин в Польщі є:

  1.  Трудовий договір (umowa o pracy) – є основною формою організації відносин з працівником. Відносини між працівником та роботодавцем, що виникають на підставі такого договору, регулюються Трудовим кодексом Республіки Польщі.
  2. Цивільно-правова угода (umowa zlecenia). Поширеною формою організації відносин з працівниками в Польщі є укладення з ними цивільно-правового договору. До таких відносин вже не застосовується трудове законодавства, а їх регулювання здійснюється на основі умов договору та цивільного законодавства. 
    В цьому випадку відсутні вимоги щодо мінімального розміру заробітної плати, а сама оплата носить, як правило, погодинний характер.
  3. Договір підряду ( umowa o dzielo ) . Окремою формою організації трудових відносин з працівником в Польщі є використання договору підряду, згідно якого роботодавець виступає замовником визначеної роботи, а працівник її виконавцем. Відтак, працівник у визначений договором строк має виконати роботу, а роботодавець – її прийняти та оплатити.
  4. Залучення працівника, як підприємця. Налагодження фактичних трудових відносин з працівником можливе і шляхом залучення його до виконання роботи, як приватного підприємця, на підставі договору про виконання робіт чи надання послуг. 
     

Тож, якщо ви відкрили свою компанію за кордоном, та приймаєте працівників, вам слід пам'ятати про необхідність страхування для них.  Це можна зробити з нашою допомогою. Телефонуйте і дізнавайтесь про перелік програм, а наш менеджер допоможе обрати оптимальну для вас за вартістю та опціями.