Що потрібно знати, купуючи електронний поліс ОСЦВ

Що потрібно знати, купуючи електронний поліс ОСЦВ

Нещодавно, а саме з 7 лютого 2018 року, в Україні можна оформити електронний поліс ОСЦВ. Відповідно до Закону України «Про електронні документи та електронний документообіг», електронний поліс має таку ж юридичну силу, як і оригінал паперового поліса.

Чи є якась різниця між звичним нам, виписаним на блакитному бланку, і електронним полісами? Давайте розберемося:

1. Електронний поліс має таку ж юридичну силу, як і паперовий!
Це закріплено в Положенні Національної комісії з державного регулювання у сфері ринків фінансових послуг (http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/z1483-11/paran17#n17)

2. Поліція проінформована
Коли ми пропонуємо клієнту оформити саме електронний поліс, у нього виникає багато питань. Найпоширеніший питання: «а що скаже поліція?! Вони знають, що це таке? Чи не буде претензій у них до цього полісу?» Адже, в правилах дорожнього руху прописано, що водій зобов'язаний мати при собі крім інших документів, поліс цивільної відповідальності. Поліція була проінструктована про введення електронної форми поліса «автоцивілки». Відповідне розпорядження було доведено керівництвом поліції. Співробітники патрульної служби мають доступ до централізованої бази і можуть перевірити наявність поліса. І для цього не потрібен оригінал страховки, так як досить ввести в систему реєстраційний номер автомобіля, за яким можна дізнатися чи є діючий поліс і від якої страхової компанії.

Також ви можете перевірити це самостійно на сайті МТСБУ: https://policy-web.mtsbu.ua/

3. Електронний поліс має іншу форму
Так, візуально поліс відрізняється від поліса на бланку суворої звітності. При цьому е-поліс містить всю важливу інформацію: про страховика, про застраховану транспортному засобі, термін дії поліса, франшизі і т.п. Також, на бланку електронного формату ви можете побачити 2 QR-коду, за допомогою яких, ви перейдете на обліковий запис на вашу полісі в базі МТСБУ. А також, зможете скористатися електронним євро протоколом, якщо стався страховий випадок.

 Для додаткової впевненості, ви можете роздрукувати поліс, який прийшов до вас на електронну пошту і спокійно їздити

4. Швидка процедура оформлення
У нинішню епоху інтернету покупка електронного полісу «автоцивілки» суттєво економить час на оформлення. Фактично вся Європа і більшість наших найближчих сусідів давно вже користуються перевагами Інтернету при страхуванні. Уявіть: вам більше не потрібно витрачати час на поїздку в страхову компанію. Досить зайти на сайт https://polis24.ua/osago/ , вибрати «миттєвий поліс», внести всі дані по автомобілю і власнику, отримати код в смс, а потім оплатити банківською картою. І все! Ваш поліс у вас на пошті! В будь-який час!

При бажанні ви можете роздрукувати отриманий поліс і насолоджуватися надійною страховкою.

5. Електронний поліс - це зручно!
Ви не можете його втратити, забути передати разом з документами на авто іншому водієві. Як і паперова форма договору страхування, поліс можна припинити - в разі продажу авто, замінити, якщо змінилися будь-яких параметри автомобіля і т.д. Робиться це швидко та зручно.

Безаварійної Вам їзди!