10 причин, щоб оформити поліс професійної відповідальності IT-компанії

10 причин, щоб оформити поліс професійної відповідальності IT-компанії

Якщо Ваша компанія надає послуги з розробки, аутсорсингу чи продає власний ІТ продукт, та несе відповідальність за якість своїх послуг, тоді вам слід знати про страхування професійної відповідальності розробників - PI insurance.

Страхування професійної відповідальності (professional Indemnity insurance) - покриває збитки третіх осіб, які сталися внаслідок невірної професійної дії застрахованої особи та були висунуті їй у вигляді претензій чи судових позовів.

10 причин, щоб оформити поліс професійної відповідальності IT-компанії

1. Усі припускаються помилок

Якщо помилка  допущена вашим працівником спричинить збитки замовника, страхова компанія їх компенсує замість вас.

2. Страхування вимагається замовником послуг

Усе більш поширеною серед замовників стає практика вимагати оформити поліс страхування на початку співпраці. Така вимога фіксується в договорі з виконавцем.

3. Непрофесійність виконавців

Навіть якісна система підготовки та контролю за працівниками не гарантує високу точність і професіоналізм працівника. Непрофесійна дія може спричинити суттєві збитки та втрати, які мають покриватися за рахунок вашої компанії. Страхування компенсує ці збитки замість вас.

4. Втрата та витік інформації замовника

Інформація стала найголовнішим ресурсом у сучасному світі. Виток, втрата, злочинне викрадення конфіденційної інформації замовника становлять величезну загрозу для діяльності компаній розробників. Поліс покриє відновлення, розслідування та санкції за таку втрату.

5. Порушення інтелектуальної власності

Претензії та позови щодо порушення інтелектуальної власності в світовій судовій практиці часті, поширені та вартісні. Договір страхування містить захист від цього ризику.

6. Додаткова гарантія та конкурентна перевага

Діючий поліс страхування професійної відповідальності стане для всіх клієнтів додатковим аргументом на вашу користь, як надійного розробника, який несе високу матеріальну відповідальність.

7. Мільйонні суми

Тепер розробникам не слід турбуватися, що суми збитків можуть перевищувати їх доходи, адже договір страхування може укладатися на суму від одного до десятків мільйонів доларів та покривати витрати на компенсацію збитків, витрати на захист, судові збори та інші втрати в межах зазначених сум.

8. Спокій і впевненість

відчують власники компаній чи окремі розробники (приватні підприємці), не ризикуючи своїм майном та коштами разом з полісом страхування відповідальності

9. Захист на весь світ

незалежно від місця вашого перебування та місця розташування ваших клієнтів

10. ФОП-и теж застраховані

Договір страхування розповсюджується на всіх, хто задіяний у процесі розробки: штатних працівників, фізичних осіб підприємців, що працюють за контрактом, іноземні підрозділи розробника.