Встигніть розмитнити авто за пільговими ставками

Встигніть розмитнити авто за пільговими ставками

   Уже майже 3 місяці триває реєстрація автомобілів на європейських номерах, так званих у народі «євроблях». Дія закону почалася 25 листопада 2018 року, а реєстрація відбувалася дуже мляво. Але вже у січні-лютому вона відчутно пожвавішала, тому що 23 лютого 2019 року закінчується дія пільг, який передбачає закон про розмитнення «євроблях». За цими умовами акциз на розмитнення автомобілів знижено вдвічі. Як говорять очевидці, що центри, де розмитнюють такі автомобілі, працюють зараз цілодобово у безперебійному режимі, тому що є багато охочих оформити документи на розмитнення свого авто вчасно.
   Через ці черги на місцях розмитнення народні депутати внесли законопроект про продовження дії пільгового акцизу з 90 днів до 180, який не був ухвалений. Більшість людей очікували на прийняття цього законопроекту. Але, як заявив в.о. заступника голови Державної фіскальної служби України Віктор Кривицький, що після 23 лютого усі власники автомобілів з іноземною реєстрацією будуть платити за митне оформлення повну ставку акцизу. Ця заява спричинила велику чергу з автомобілів, що розмитнюються. І також нагадаємо, що автомобіль на іноземних номерах згідно закону потрібно розмитнити до кінця травня. Пізніше будуть накладатися штрафні санкції до власників, що не розмитнюють свій автомобіль аж до повної конфіскації. 
   Також хочемо нагадати, що власники розмитнених автомобілів тепер можуть оформляти поліси страхування цивільно-правової відповідальності за дешевшими тарифами. Оскільки ОЦВ для авто з українською реєстрацією мають ширший вибір франшиз та є дешевшими, ніж для іноземної. На сайті polis24.ua ви можете порівняти та обрати варіанти страхування для вашого авто.