Переваги полісу добровільної цивільної відповідальності

Переваги полісу добровільної цивільної відповідальності

Зазвичай у виборі полісу автоцивілки водії звертають увагу на вартість, тому бажаючи заощадити, купують ОСЦПВ з базовими умовами та франшизою. У населених пунктах з відсутністю величезного транспортного потоку та заторів такого покриття було б достатньо, однак у містах з мільйонним населенням про ризики все ж варто подбати.

З недавніх пір, відповідно до українського законодавства, страхові суми за обов'язковим  договором цивілки зросли до 130 000 грн. за шкоду заподіяну майну та 260 000 грн за шкоду заподіяну життю та здоров’ю. Такі зміни є абсолютно виправданими, але оскільки наслідки ДТП бувають різними навіть такої суми не завжди достатньо. У цьому випадку Вам на допомогу прийде договір добровільної цивільної відповідальності (ДЦВ).

Договір добровільної цивільної відповідальності – це страховка, яка покриває витрати водія, який є винуватцем дорожньо-транспортної пригоди понад ліміти відшкодування обов’язкового договору ОЦВ. Можна сказати, що він виконує допоміжну функцію в той момент коли обов’язковий договір «не справляється».

Зазвичай ДЦВ укладається до основного договору автоцивілки та є достатньо популярним серед автовласників з невеликим стажем водіння і водіїв, які живуть у великих містах. Важко сперечатись з тим, що всі ДТП різняться між собою і в одній ситуації можна лише подряпати бампер чи пошкодити крило автомобіля, а в іншій – вщент розбити чуже авто при цьому пошкодити й інші машини. На жаль, статистика невтішна і останнім часом в Києві та інших великих містах України все частіше фіксують випадки ДТП за участю більше двох автомобілів.

У цьому виді страхування страхова сума, на відміну від автоцивілки, не обмежена законом та її можна обрати самостійно. Загалом це залежить від пропозицій страховика та становить від 50 000 грн до 1500 000 грн. Відповідно за невелику плату ви отримуєте хороший страховий захист.

Щоб їздити безпечно, ми рекомендуємо Вам розглянути пропозиції та  придбати поліс ДЦВ  на сайті polis24.ua