Електронний поліс автоцивілки: останні приготування перед стартом!

Електронний поліс автоцивілки: останні приготування перед стартом!

З 7 лютого 2018 року набирає чинності розпорядження Нацкомфінпослуг від 31.08.2017 № 3631 «Про затвердження Змін до Положення про особливості укладання договорів обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів».

Даний документ передбачає процедуру укладення договорів страхування у електронній формі (паперова форма ще продовжує функціонувати разом з електронною, проте втрачає свою виключність). Розпорядження встановлює основні положення електронного страхування, що покликано створити додаткові зручності для споживачів страхових послуг. 

Нагадаємо, що ОСЦПВ (розшифровується як обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності) - обов'язкова страховка для власників транспортних засобів на території України, яка передбачає страхування відповідальності водія перед третіми особами. У народі цей поліс ще називають автоцивілка. Суть страховки полягає в тому, що в разі ДТП з вашої вини покриваються витрати за заподіяну шкоду життю і здоров'ю (до 200 000 грн. на одного потерпілого) і за заподіяну шкоду майну (до 100 000 грн). Бере на себе витрати страхова компанія, в якій набувається поліс. Великий вибір пропозицій полісів ОСАГО від кращих страхових компаній пропонує сервіс Polis24.ua - портал, де ви можете оформити надійний страховий поліс за вигідною ціною. За 15 років роботи на страховому ринку України більше 30 000 клієнтів вдячні нам за гарантію і якість захисту.