ТОП-7 порад, які продовжать життя автокондиціонеру

ТОП-7 порад, які продовжать життя автокондиціонеру

Коли до міста приходить справжня спека, врятуватися від перегріву допоможе лише кондиціонер. Але цей пристрій, потребує постійного догляду, щоб безперебійно створювати оптимальний рівень комфорту в салоні транспортного засобу.

  1. Хоча б раз на два роки кондиціонер потрібно заправляти новим якісним фреоном.
  2. На вологій поверхні випарника створюється сприятливе середовище для розмноження всіляких грибків, небезпечних для людини. Вони ж призводять до появи неприємного запаху в салоні машини. Ось чому повітроводи і випарник кондиціонера незайвим буде дезінфікувати хоча б раз на рік. В процесі роботи можна використовувати будь-яку рідину дезінфекції кондиціонера автомобіля (куплену в спеціалізованому магазині або наявну в домашній аптечці, наприклад хлоргексидин, який є антисептичним препаратом). 
  3. Періодична заміна фільтрів очищення повітря – обов’язкова процедура. Навіть якщо фільтр виглядає новим, не забувайте – в ньому мільйони бактерій, якими дихають всі, хто їздить в вашій машині. Не економте на здоров’ї своєму та рідних!
  4. Щороку проходити огляд у сервісних центрах, для профілактики всіх головних і інших елементів системи кондиціонування, щоб виявити неполадки.
  5. Періодично проводити повну перевірку кондиціонера у всіх режимах роботи.
  6. Не використовувати його постійно на повній потужності. Система охолодження повітря в салоні авто повинна відпочивати.
  7. Для профілактики кондиціонер потрібно вмикати раз на 2 тижні хоча б на 10-15 хв. Робити це потрібно навіть узимку, не тільки для профілактики, але і для правильного його функціонування. Працюючий автокондиціонер, а ще якщо він включений спільно з приладом опалення, дозволить вам ліквідувати конденсат на вікнах вашого авто і виключити непотрібну вологу з салону авто.