Страшний вірус атакував великі компанії. Як захистити свій комп’ютер?

Страшний вірус атакував великі компанії. Як захистити свій комп’ютер?

Мережею шириться комп’ютерний вірус WanaCrypt0r 2.0, який за даними компанії Avast інфікував понад 50 тисяч компютерів по всьому світу. Україна також числиться серед країн, на які він поширився. WanaCrypt0r – це вдосконалена версія вірусу, який вже поширювався на початку цього року. Вірус розгортається на ПК, блокує його та всі архівні, текстові та інші файли. На екрані зявляється вимога сплатити 300 у.о. в біткоінах. При невиконанні вимоги, за деякий час сума подвоюється або інформація знищується.

Мережею шириться комп’ютерний вірус WanaCrypt0r 2.0, який за даними компанії Avast понад 50 тисяч компютерів по всьому світу.

Вірус вразив комп’ютери багатьох великих компаній, лікарень та інших закладів Європи.
Антивірусні програми здатні ідентифікувати вірус, проте утиліта для розблокування ПК станом на 12.05 ще не була розроблена.

Як захиститися від вірусу?

Спеціалісти радять оновити систему Windows до останньої версії, в якій вже заблоковано можливі шляхи проникнення вірусу. Також запустіть сканування всієї системи антивірусом. Якщо в процесі сканування буде виявлена вірусна атака, перевантажте комп’ютер. І головне: не відкривайте підозрілі сайти, не переходьте по невідомим посиланням, не завантажуйте сумнівні файли. До виходу антивірусу зберігайте максимальну уважність до всієї інформації.

Джерело: Polis24.ua