Відбулась XIII Міжнародна Карпатська Страхова Конференція

Відбулась XIII Міжнародна Карпатська Страхова Конференція

З 8 по 11 лютого в м, Яремча проходила XIII Міжнародна Карпатська Страхова Конференція, на якій були присутні представники основних учасників страхового ринку: страхових компаній, асоціацій, брокерів, регуляторних органів та іноземних партнерів.

На конференції обговорювались важливі для розвитку основних видів страхування питання, проводився аналіз впливу макроекономічних показників на розвиток ринку страхування, піднімалася проблематика по окремим видам страхування.

З 8 по 11 лютого в м, Яремча проходила XIII Міжнародна Карпатська Страхова Конференція, на якій були присутні представники основних учасників страхового ринку: страхових компаній, асоціацій, брокерів, регуляторних органів та іноземних партнер

Також, Головою МТСБУ п. Володимиром Шевченко були наведені підсумки 2016 року по таким видам страхування, як обов'язкове страхування цивільної відповідальності та зеленої карти.

Одним з найбільших факторів, що впливають на результати по автотранспортним видам страхування є збільшення аварійності на автодорогах. Так, кількість ДТП в 2016 році склала 154556 випадків, в яких 3187 осіб загинуло, 32079 було травмовано. Лідерами з аварійності стали: Вінницька, Волинська, Миколаївська, Луганська і Тернопільська області. 

Відбулося зростання кількості полісів ОЦВ на 3,26%, зростання суми премій по даному виду страхування на 14,68%, виплати при цьому зросли на 28,40%.

Кількість страхових компаній, що здійснюють реалізацію автоцивілки зменшилась: з 62 в 2015 році, до 58 компаній в 2016 році.

Піднімалася проблематика співвідношення цін та виплат по ОЦВ. Так, середня вартість річного полісу автоцивілки по Україні склала 483 грн., що на сьогоднішній день дорівнює вартості близько 20 літрів палива, а відповідальність, яку несуть компанії складає сотні тисяч гривень. На цьому фоні, зберігається висока кількість незастрахованих автовласників, що відображається у виплатах з Фонду Захисту потерпілих у ДТП. Так, кількість виплат Фонду за незастрахованих водіїв минулого року склала 3011 одиниць, а за невстановлених винуватців 31 одиниць.

Лідерами за продажами полісів стали такі компанії,як:

1. Оранта
2. Провідна
3. ТАС
4. УПСК
5. Уніка
6. Княжа
7. АХА Стархування
8. ПЗУ Україна
9. Домінанта
10. Альфа страхування

Це переважно компанії з розгалуженою мережею по Україні.

На ринку Зеленої карти відбулися такі зміни: кількість реалізованих полісів в 2016 році склала 717 тис. штук (в 2015 було 765 тис.шт, в 2014 - 704 тис.шт.). Лідерами з продажу стали:

1. ТАС
2. Перша страхова компанія
3. ПЗУ Україна
4. Глобус
5. Княжа

Джерело: Поліс24