З 1 листопада 2015 розмір страхових сум по ОСЦПВ буде збільшено вдвічі

З 1 листопада 2015 розмір страхових сум по ОСЦПВ буде збільшено вдвічі

21 липня 2015 року відбулось відкрите засідання Нацкомфінпослуг на якому був присутній директор департаменту страхового права та методології ЛСОУ Романа Навальківська. На цьому засідання розглядалось питання схвалення проекту Нацкомфінпослуг «Про внесення змін до Розпорядження Держфінпослуг» N566 від 09.07.2010.

Відповідно до п. 9.5. статті 9 Закону України «Про обов’язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів», здійснено перегляд розміра страхових сум відповідно до рівня інфляції та індексу споживчих цін. У зв`язку з підвищенням рівня інфляції Нацкомфінпослуг прийнято рішення про збільшення страхових сум по обов’язковому страхуванню цивільно-правової відповідальності власників транспортних засобів — до 100 тис. грн.. за збиток, нанесений майну потерпілих в ДТП, і до 200 тис. грн. – за шкоду, заподіяну їх життю і здоров’ю, для прийняття змін дав поштовх тенденція стрімкого підвищення рівня інфляції. Нові розміри страхових сум вступлять в дію  з 01.11.2015 року.

На виконання даного рішення  будуть внесені зміни до розпорядження Держфінпослуг N566 від 09.07.2010 «Про деякі питання здійснення обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів».