Розрахунки платіжними картками стають безпечнішими: Visa зобов'язала банки повертати вкрадені з карток гроші

Розрахунки платіжними картками стають безпечнішими: Visa зобов'язала банки повертати вкрадені з карток гроші

Розрахунки платіжними картами стають безпечнішими: Visa зобов'язала банки повертати вкрадені з карток грошіЗ 1 серпня платіжна система Visa вводить в Україні принцип нульової відповідальності клієнта за дії шахраїв, розповіла директор з управління ризиками компанії Visa Лариса Макарова.

"Якщо шахраї вкрали гроші з карти людини без його сприяння цьому, то людина не несе відповідальності за це. Після проведення розслідування банк повинен буде повернути йому гроші", - пояснила Макарова.

Начальник відділу департаменту платіжних систем Нацбанку України Володимир Харченко зазначив, що щороку зростає кількість випадків шахрайства за допомогою банківських карт. За його словами, схема грабіжників зазвичай така: людині телефонують і представляються співробітником банку, і під приводом якихось технічних робіт або повідомлення про підозрілі платежі робиться запит на конфіденційні дані: номер картки, термін дії, CVV код та таке інше.

Варто зазначити, що принцип нульової відповідальності буде працювати в тестовому режимі і тільки для однієї платіжної системи - Visa.

Таким чином, покупка страхових полісів на сайті Polis24.ua за допомогою платіжної картки Visa стала ще безпечніше.

Джерело: DW