Гарно жити не заборониш! І хворіти теж...

Гарно жити не заборониш! І хворіти теж...

Нацбанк України уклав угоду з ПАТ «Страхова компанія «Альфа Страхування» про послуги з добровільного медичного страхування працівників на 29,73 млн грн.

Національний банк України 22 липня за результатами тендеру уклав угоду з ПАТ «Страхова компанія «Альфа Страхування» про послуги з добровільного медичного страхування працівників на 29,73 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

На три роки застрахували до 3 тис осіб в усіх обласних центрах, крім Донецька, Луганська і Сімферополя. Страхова сума на людину в рік становить не менше 100 тис грн.

Зокрема у пакет страхування входять:

  • діагностика та лікування доброякісних і злоякісних новоутворень, а також критичних захворювань: туберкульоз, цукровий діабет, хронічна ниркова недостатність, цироз печінки, захворювання щитоподібної залози (ліміт 8700 грн.);
  • невідкладна стоматологія (ліміт 1250 грн.);
  • лікувальні масаж та фізкультура, голкорефлексотерапія, підводне витягання;
  • забезпечення фіто- і гомеопатичними препаратами, гепато- і хондропротекторами.

Нагадаємо, нещодавно ПАТ «Укртрансгаз» замовив послуги зі страхування здоров’я працівників на загальну суму 39,89 млн грн. Страхова сума на півтора року для адміністративно-управлінського персоналу та робітників становила 85 тис грн., для керівного персоналу – 140 тис грн. на людину. За умовами цих угод страховому відшкодуванню не підлягали діагностика і лікування туберкульозу, цирозу печінки та раку, засоби догляду, гепато- і хондропротектори.

Нині єдиним допущеним конкурентом було ПАТ «Страхова компанія «Провідна».

Дорожчу заявку ПАТ «Страхова компанія «Країна» відхилили через відсутність загальних відомостей про учасника і страховика, а також кількість застрахованих осіб замовників без розбивки по роках у довідці про договори. Акціонерами «СК «Країна» є інвестиційні фонди «Прайм ессетс менеджмент» президента Петра Порошенка (49,9%), «ВІК» першого заступника голови парламентської фракції «Блоку Петра Порошенка» Ігоря Кононенка і «СОВА» першого заступника секретаря РНБОУ Олега Гладковського.

«СК «Альфа Страхування» через кіпрську компанію «ABH Ukraine Limited» належить Михайлу Фрідману, власнику ПАТ «Альфа-Банк».

Раніше 90% акцій «СК «Провідна» належило російській ТОВ «Росгосстрах» Даниїла Хачатурова. Торік власником стала голландська компанія «Інтернешнл Іншуренс Консорціум Б.В.» (International Insurance Consortium B.V.), а кінцевим бенефіціаром – Вестерлакен Віллем Якоб зі Словенії.

Джерело: Наші гроші