Кількість автоугонів в Києві зростає загрозливими темпами, пора задуматися про КАСКО

Кількість автоугонів в Києві зростає загрозливими темпами, пора задуматися про КАСКО

Кількість автоугонів в Києві зростає загрозливими темпами, пора задуматися про КАСКОКількість автоугонів в Києві зростає загрозливими темпами - за 2 роки зростання в 4 рази, у деяких страховиків - в 10 разів.

Буквально щодня в соцмережах з'являються повідомлення про розшук викрадених авто. Викрадають вже не тільки вночі, але і вдень, з жвавих вулиць, зі стоянок супермаркетів, з охоронюваних парковок і з дворів.

У 90-ті роки водіям доводилося ховати магнітолу і забирати додому двірники, так як вкрасти могли навіть їх. Останнім часом викрадачі змінили свої переваги. Крім замовних крадіжок машин дорогих марок, зловмисники переключилися також на викрадення автомобілів «середнього класу», причому не нових. Такі машини стають донорами запчастин, які відчутно подорожчали. Тим більше що власники недорогих автомобілів, як правило, не встановлюють складних охоронних комплексів.

Офіційна статистика ГУ Національної поліції Києва поки запізнюється. За останні 2 роки кількість викрадень зросла в 4 рази. І це дані на кінець 2015 року.

Страхові компанії підвели підсумки 2015 року та оцінили збитковість страхування по КАСКО по окремих марках. Підсумки - невтішні. Деякі страховики зафіксували зростання числа викрадень авто в 10 разів і змушені вносити елітні авто в стоп-лист на страхування.

[caption id="attachment_6484" align="alignleft" width="780"]Марки автомобілів, що найчастіше викрадають, за даними страховиків Марки автомобілів, що найчастіше викрадають, за даними страховиків[/caption]

У 2013 році за фактом незаконних заволодінь розпочато 555 кримінальних проваджень, з них розкрито 186. У 2014 році викрали 1662 автомобіля, 138 розкрили. У 2015 році викрали вже 1957 авто, розкрили 238 незаконних заволодінь. За січень 2016 року викрали 145 автомобілів, розкрили - 12. Але січень був ще спокійним місяцем через свята. Критичне зростання автоугонів почалося з лютого 2016 року.

[caption id="attachment_6485" align="alignleft" width="780"]Кількість автоугонів в Києві зростає загрозливими темпами Кількість автоугонів в Києві зростає загрозливими темпами[/caption]

 

Викрадають автомобілі будь-яких марок, року випуску і технічного стану. У відомих людей і звичайних громадян. Працює кілька банд. Вони добре оснащені і заздалегідь вистежують "жертву". На озброєнні у них код-грабери, які легко перехоплюють код, який надсилає брелок сигналізації, а далі вже справа не хитра.

Більшість сучасних охоронних систем просто безсилі перед добре оснащеними викрадачами. Допомагають лише хитрість автовласника або старі і перевірені дідівські методи.

Як показує статистика, якщо зловмисник не зміг впоратися з охоронною системою автомобіля за 15 хвилин, то він свою підлу затію просто кине.

Всі сценарії відмикання та викрадення транспортного засобу передбачити, звичайно ж, неможливо, проте 99% з них відбуваються по вже давно відомим і відпрацьованим схемам. Таким чином, заздалегідь знаючи більшість схем, якими користуються викрадачі, у автомобіліста є всі шанси вберегти свій автомобіль від крадіжки.

Не забуваємо, що поліс КАСКО не покриє всі витрати на новий аналогічний автомобіль після викрадення (буде покрито 90-95% страхової суми, враховуючи франшизу по викраденню 5-10%).

Джерело: Форіншурер