«Зелена карта» при виїзді на непідконтрольні Україні території

«Зелена карта» при виїзді на непідконтрольні Україні території

«Зелена карта» при виїзді на непідконтрольні Україні територіїБагато дискусій точилося навколо питання який поліс необхідно оформлювати при виїзді на не підконтрольні Україні території: зону проведення АТО та Криму.

Складність питання полягає у тому, що згідно українського законодавства на ВСІЙ території України транспортні засоби мають бути забезпечені полісами ОЦВ (обов’язкового страхування цивільної відповідальності). Зона проведення АТО та Крим також належать до української території та, відповідно, підпадає під дію ОЦВ.

Проте, за даними страхових компаній, страхове покриття на окупованій території не надається та діяльність компаніями не здійснюється.

Поліс Зелена карта – страхування цивільної відповідальності автовласників, покриває збитки, нанесені ЗА КОРДОНОМ. А зазначена вище територія не вважається іноземною та кордону немає. Тому оплата збитків по Зеленій карті території не мала би здійснюватися.

То який поліс купувати? Щоби внести порядок в дане питання, управлінський комітет ради Бюро «Зеленая карта» прийняв рішення, що при виїзді авто з українською реєстрацію на непідконтрольні території, водій зобов’язаний мати поліс Зелена карта. Таке рішення набуває чинності з 1 травня цього року.