Страхування туристів під час перебування за кордоном

Страхування туристів під час перебування за кордоном

 Страхування туристів під час перебування за кордономПлануєте ділову поїздку чи відпочинок в іншій країні? Тоді вам слід отримати візу, знайти житло, залагодити всі питання з транспортом. Також вам знадобиться медичне страхування подорожуючих за кордон. З одного боку - це обов'язкова вимога для отримання багатьох віз (Шенгену, наприклад), а з іншого - гарантія додаткового захисту і покриття витрат у разі лікування або надання першої медичної допомоги в іншій країні!

Для чого необхідно страхування в туризмі?

Поїздка в іншу країну так чи інакше пов'язана з додатковими ризиками. Щоб убезпечити своє здоров'я на час відпочинку або ділового відрядження, і потрібна страховка туриста. Вона дозволяє покрити можливі витрати по:

• надання першої допомоги, медичного транспортування;
• амбулаторного та стаціонарного лікування в закладах охорони здоров'я;
• стоматологічних послугах і т.д.

У розвинених країнах сфера охорони здоров'я без страхового полісу - це дороге задоволення не тільки для місцевого населення, але і для приїжджих. Тому страхування туристів за кордоном часто - обов'язкова вимога для отримання візи.

Покриття додаткових ризиків

Звичайна медична страховка (туристична) покриває лише мінімальний перелік ризиків. У більшості випадків це виправдано, адже ви відправляєтеся на відпочинок в комфортабельний готель, плануєте лише екскурсійні поїздки та / або шопінг. Але в деяких ситуаціях, перш ніж підписати страховий поліс туриста, необхідно передбачити захист і від додаткових ризиків, наприклад, при:

• роботу за наймом за кордоном, де передбачаються травмонебезпечні роботи, наприклад, на висоті тощо
• активного відпочинку та занять спортом, небезпечних для здоров'я - гірські лижі, екстремальні види і т.д.

При укладенні поліса рекомендується включати пункт про захист від нещасного випадку, що додатково збільшить покриття ризиків для туриста, працівника або бізнесмена.

Як скористатися послугами за полісом?

Якщо у вас є необхідність звернутися в медичний заклад за кордоном, то попередньо зв'яжіться з представниками страховика, які скерують вас в перелік лікарень і клінік, де ви скористаєтеся необхідними послугами безкоштовно.

При необхідності невідкладної допомоги, коли узгодити всі нюанси зі страховиком, нема можливості, послуги можуть бути оплачені вами самостійно, при цьому потрібно зберігти квитанції та чеки. Після повернення в Україну, ваші витрати будуть компенсовані в повному або частковому об'ємі (залежно від ліміту відповідальності вашої програми страхування туристів, що виїжджають за кордон).

Від чого залежить страховий тариф?

Вартість страховки залежить від різних факторів. Вона визначається загальним періодом перебування за кордоном. Число днів множиться на тариф, який формується виходячи з:

• країни перебування. Страхування для туристів в Скандинавії та Азії буде різним, адже і вартість медичних послуг серйозно відрізняється.
• віку страхованого. Тарифи для літніх людей збільшуються, так як і ризики проблем зі здоров'ям у них вище;
• мети поїздки. Тариф для бізнесмена і звичайного туриста буде нижча, ніж для спортсмена або шанувальника активного відпочинку;
• ліміту відповідальності страхової компанії. Чим вона вища, тим більше буде коштувати поліс для клієнта;
• наявність франшизи (співучасті клієнта по покриттю витрат). Страховий поліс без франшизи, як правило, дорожче;
• інші нюанси. Онлайн-страхування часто дешевше, ніж висновок поліса в офісі. Додатково зустрічаються сезонні знижки і т.д.