Найбільш поширені причини ДТП. Будьте уважні!

Найбільш поширені причини ДТП. Будьте уважні!

За даними Асоціації «Страховий бізнес» за 11 місяців 2016 року спостерігається загальна тенденція зменшення кількості ДТП з постраждалими.

Найбільш поширені причини ДТП. Будьте уважні!

Сумними лідерами лишаються ДТП, спричинені перевищенням безпечної швидкості , в них цього року загинуло 746 та постраждало понад 5,5 тис. осіб. В порівнянні з минулим роком також зросла кількість постраждалих на автошляхах внаслідок перевищення встановленої швидкості.

Іншою, з найбільш частих причин скоєння ДТП, є порушення правил маневрування, кількість постраждалих в таких ДТП склала понад 2 тис. осіб.

Спостерігається зростання відсотку постраждалих внаслідок порушень правил зупинки і стоянки транспортного засобу, правил буксирування, проте, на щастя, такі ДТП є суттєво меншими за кількістю жертв.

Позитивна тенденція, на даний момент відслідковується у зменшені кількості порушень правил проїзду пішохідних переходів та керування транспортним засобом у нетверезому вигляді. Сподіваємося, зменшення кількості дорожніх пригод збережеться до кінця року та кількість ДТП буде стабільно зменшуватися протягом наступних років.

Водіям нагадуємо, що слід дуже уважно дотримуватися правил дорожнього руху та пам’ятати, що кожне порушення правил може спричинити шкоду життю та здоров’ю оточуючих.

Не забувайте також подбати про фінансовий захист, оформивши поліс страхування цивільної відповідальності, який дозволяє компенсувати шкоду постраждалим в наслідок ДТП з вини застрахованого авто. Максимальний розмір компенсації за таким видом складає 200 тис.грн, якщо шкода була нанесена життю та здоров’ю постраждалого та 100 тис. грн. – майну.

Окрім цього рекомендуємо подбати про додатковий захист – оформити поліс, який дозволяє збільшити вказані суми відшкодувань – поліс добровільного страхування цивільної відповідальності (ДЦВ), де додаткову страхову суму ви можете обирати самостійно ( 10, 50, 100, 200 і більше тис. грн. з вартістю від 50 грн. на рік).

Дбаючи про страхування власної відповідальності перед третіми особами, подумайте і про власне здоров’я та здоров’я пасажирів вашого авто. Для максимального захисту слід обрати поліс страхування водія та пасажирів. Це добровільна страховка, тому суми ви можете обирати також на власний розсуд. Зверніть увагу на те, яким чином може надаватись страхове покриття:

1. на кожне місце в авто,

2. на все авто (паушальна система).

В першому випадку, відшкодування отримають пасажири, що знаходилися на застрахованих місцях, в другому випадку загальна сума буде розподілена на кількість осіб, які перебували в транспортному засобі на час настання ДТП. Даний вид страхування є надійним, а також, що не менш важливе для багатьох, недорогим. Так, для прикладу, вартість страхового захисту на 50 тис. грн. за паушальною системою (варіант 2) становить в межах 100 грн. на рік. Тому, дбаючи за своє авто та відповідальність, не забудьте подбати про саме цінне – тих, хто з вами поруч!

Джерело: polis24.ua