«Зелена карта» стане «білою»

«Зелена карта» стане «білою»

Гарна новина для тих, хто подорожує! Генеральна асамблея Ради Бюро прийняла рішення, що з липня 2020 року Зелену карту можна сформувати у PDF, надіслати електронною поштою та роздрукувати чорно-білою у форматі А4.

Такі нововведення є ще одним кроком до повної цифрової перевірки транспортних засобів не залежно від країни, в якій ці ТЗ зареєстровані. На даний момент друк на так званому «зеленому бланку» не буде обов'язковим, тому страхувальники зможуть самостійно роздрукувати GREEN CARD.

30 квітня 2020 року Нацкомфінпослуг України затвердив візуальну форму та технічні характеристики електронної Зеленої карти, при дотриманні яких вважається що поліс є укладеним:

  1. Друк на зеленому чи білому папері. ( інші кольори паперу є забороненими та у разі друку на них вважається , що Зелена карта є недійсною)
  2. Розмір паперу : А6 або А4
  3. Шрифт лише чорного кольору
  4. Друк без наявних помилок

Представники МТСБУ повідомляють, що на даний момент проходить процес адаптації національних документів до нових вимог, а вже з липня 2020 бланки нового формату повинні прийматись всіма міжнародними органами, які контролюють переміщення автомобілів та дотримання правил дорожнього руху у країнах системи «Зелена карта».

Перехід у новий формат GREEN CARD є першим кроком до діджиталізації документообігу та значного спрощення укладення таких полісів. Дані нововведення вирішать багато проблем та незручностей як для контролюючих органів так і для страховиків та страхувальників.