Пряме врегулювання це зручно!

Пряме врегулювання це зручно!

Пряме врегулювання З грудня 2016 року в Україні діє пілотний проект з Прямого врегулювання. Його суть полягає у зверненні в компанію, де ви придбали поліс автоцивілки, у випадку, якщо ви стали потерпілим в ДТП. В такому разі, саме ваша компанія проводить страхове відшкодування та пізніше стягує виплачені кошти з компанії винуватця.

Нажаль, з моменту запровадження системи перевагами прямого відшкодування скористалось трохи менше 14% учасників ДТП, хоча система покликана створити додаткові зручності для застрахованих, а саме прискорити і полегшити процес отримання виплати. Також, суттєво скорочується термін отримання виплати. Зокрема, по вже здійснених виплатах середній строк врегулювання склав 47 днів (на противагу 106 дням – середньому показнику по ринку), а сума страхових виплат в середньому на 5% більша.

Однією з умов прямого врегулювання є те, що обидві компанії – постраждалого і винуватця мають бути учасниками угоди про таке врегулювання. До угоди долучились компанії, що займають істотну частку продажів ОЦВ: «Арсенал Страхування», «АХА Страхування» , «Брокбізнес», «ВУСО», «Універсальна», «Уніка», «ПЗУ Україна», «Колоннейд Україна», «Інго Україна», «ПРОСТО-страхування», «Кредо», «Країна», «Аско-Донбас-Північний», «Міжнародна СК», «Провідна», «Європейський страховий союз», «Аска», «Оранта».

У випадку страхової події, Поліс24 рекомендує скористатися перевагами системи прямого врегулювання. Обираючи страховий захист на нашому сайті, зверніть увагу на відмітку «пряме врегулювання» - це додаткова перевага на користь страхової компанії, яку ви обираєте.

Джерело: Polis24.ua