Що важливо взяти у відпустку з дитиною

Що важливо взяти у відпустку з дитиною

Літо! Відпустка!

Сімейний відпочинок – те, що чекали рік. Подорожувати з дитиною – весело, але відповідально, тому збиратися у поїздку потрібно уважно. Ось кілька порад, що важливо взяти у відпустку з дитиною:

  1. Напишіть список. Він допоможе зорієнтуватись, що необхідно мати під руками або в багажі.
  2. Документи. Паспорти, Свідоцтво про народження... Якщо один з батьків відсутній під час подорожі, подбайте про нотаріально засвідчений Дозвіл на вивезення дитини за кордон.
  3. Аптечка. Все необхідне для спільної подорожі. Жарознижувальне, від алергії, від розладів шлунку, антисептик для ран. Ці ліки потрібні навіть, якщо їдете на день.
  4. Їжа та вода. Дорога непередбачувана. Тому краще мати продукти під руками. Зверніть увагу на перекуси, які швидко не псуються - снеки, печиво, сухарики.. Діти люблять щось погризти у транспорті.
  5. Іграшки. Заздалегідь купіть кілька нових і видавайте почергово. Повірте - час в дорозі пройде швидше і веселіше.
  6. Підготуйтесь до подорожі разом. Психологічно і фізично. Покажіть дитині обраний готель. Пошукайте країну на карті. Розкажіть про автобус чи літак... Потім разом складіть речі у валізу. Дозвольте йому взяти свій наплічник з улюбленими іграшками.
  7. Не соромтеся просити про допомогу сторонніх. Комфорт вашої дитини залежить від вас. Попросіть пропустити у черзі до туалету чи на посадку літака…
  8. Спокій. При стресових ситуаціях постарайтесь не показувати маляті, що ви нервуєте. Вони це відчувають. Поїздка буде важчою. Пам'ятайте: спокійна мама-спокійне дитя.
  9. Подорож - частина життя. У мандрівках дитина розвивається краще, ніж у дошкільних закладах. Поле зору збільшується і малеча пристосовуються до різних умов. Це добрий урок для дорослого життя.
  10. Страховка. Подбайте заздалегідь про покращену медичну страховку для своєї дитини. Зверніть увагу на послуги, які така страховка оплачує. Важливо, щоб поліс діяв на території країни (країн). Куди ви подорожуєте. Страхова сума відповідає міжнародним вимогам. Для країн Європи – 30 тис. євро, Туреччина, Ізраїль, Єгипет – оберіть аналогічну суму. Для більш віддалених або екзотичних країн – 50 тис. у.о. буде в самий раз.

Поліс має включати оплату послуг швидкої медичної допомоги, поліклінічного лікування, оплачувати стаціонарне лікування та стоматологію.  Зверніть увагу на обмеження чи ліміти, які можуть бути по певних видах послуг. Бажано обирати страховку без таких обмежень. Вартість полісу для дітей є відносно невисокою, тому не варто заощаджувати на якісному захисті. Порівняти та обрати найкращий варіант страхування ви можете на нашому сайті. Для цього внесіть дані про подорож: кількість днів перебування, напрям та вік учасників поїздки. Пам’ятайте, що оформлення сімейного полісу є більш вигідним, ніж індивідуального.