ТОП найбільших страхових виплат у світі

ТОП найбільших страхових виплат у світі

Часом у світі трапляються страхові випадки, у підсумку яких страховик зобов’язаний виплатити кругленьку суму, і мова тут зовсім не про автоцивілку чи КАСКО.  Зазвичай грандіозні виплати можуть бути у сфері авіаційного, майнового чи морського страхування і про них читайте далі.

1. Найзбитковіше стихійне лихо

США неодноразово ставали епіцентром природних катаклізмів, часом там трапляються урагани, цунамі та землетруси. Проте славу найбільш збиткового природнього лиха отримує ураган Катріна, який призвів до масштабних втрат та збитків майже на 8млрд доларів. Загалом дана ситуація суттєво вплинула на роботу страхових компаній, які припинили діючі договори страхування житла та підвищили тарифи мінімум в 5 раз.

2. Найбільша виплата в історії страхування життя

В Канаді в 1971 році, під час захисту свого ранчо від хуліганів загинув Джордж Мюллер. Сім’я фермера отримала виплату у розмірі  14 мільйонів канадських доларів та до сьогодні ця виплата вважається найбільшою у сфері страхування життя.

3. Терористичний акт 11 вересня

11 вересня 2001 року світ сколихнула трагедія, яка спричинила величезні людські та фінансові втрати. Для страхових компаній теракт означав шалені виплати за пошкодження майна, страхування життя та професійної діяльності. Загальна сума виплат склала більше 40 мільярдів доларів. Цікавим є той факт, що в даній ситуації збитки понесли не тільки американські компанії, а й страхові компанії інших країн світу, через здійснення перестрахування.