Страхування агробізнесу

Страхування агробізнесу

Однією з провідних галузей в Україні є сільське господарство. Це експортоутворююча галузь, яка забезпечує значні надходження до бюджету країни та забезпечує мільйони українців робочими місцями. Однак дана сфера виробництва вирізняється високим ступенем ризиків. 

Сільське господарство є сферою діяльності, на уcпішність якої значною мірою впливають різноманітні фактори, зокрема погодні та кліматичні, дію яких у багатьох випадках контролювати неможливо. Найбільш надійним і ефективним інструментом управління сільськогосподарськими ризиками визнане агрострахування.

Агрострахування – це механізм управління усіма сільськогосподарськими ризиками, який забезпечує часткову чи повну компенсацію суб'єкту господарювання втрат через негативний вплив погоди і природних ризиків.

Сьогодні страхові компанії пропонують безліч варіантів страхування від різних типів ризиків та безліч вигідних пропозицій щодо страхування агробізнесу.

Основними перевагами такого страхування  є:

1) компенсація збитків завдяки страхуванню дозволяє своєчасно розрахуватися з переробниками, постачальниками матеріально-технічних ресурсів та іншими партнерами;     

2) у випадку повної чи часткової втрати врожаю є можливість покрити збитки за рахунок страхових виплат;

3) агрострахування cпонукає до використання сучасних технічних та технологічних досягнень, зокрема, застосування надійних засобів захисту врожаю;

4) дозволяє повернути взяті в кредит кошти за рахунок страхового відшкодування в разі настання несприятливої події та полегшує доступ сільгоспвиробників до кредитних ресурсів.

Страхування агробізнесу в Україні є працюючим інструментом та стає все актуальнішим.